A bug’s life

Joi seara, prin Constanța, căldură mare. O terasă pe nume Venezia (pe care NU v-o recomand!) și un chelner cu ADD. Și în timp ce stăteam noi acolo așteptând nota, un ditamai lăcust se așează pe perete. Da’ monstru, nu lăcuste d-alea de-un verde mai deschis și mari. Nuuu, un monstru musculos gata de să sperie turiștii. În fine, plecăm scârbiți spre casă doar ca să vedem un și mai mare stol de lăcuste și gândaci. Yay!

Ajungem acasă, mă bag în pat, sting lumina. Aud un sunet – e o motocicletă; bine că nu-i țânțar, mă enervează la culme. Stau încă 2 minute și aprind – nu știu de ce – lumina de la capatu’ patului ca să văd un gândac d-ăla negru țâc-țâc uitându-se la mine de pe puișoru’ de pernă. Îmi iau arma (papucu’) în mână. Hm, să-l lovesc în așa fel încât să sară pe podea și dup-aia să-l împrăștii. Rezultatu’ a fost diferit; l-am lovit, a căzut pe podea, ÎNSĂ a fugit repede sub pat. I should’ve seen that coming. Isteric am început să-l caut sub pat cu pițimobilu‘, iar el se plimba de la o margine la alta, sfidându-mă parcă pentru că nu ajungeam la el.

La un moment dat dispare. Da’ de tot. Bă! Io nu po’ să mă culc până când fiara nu este ucisă! Ce să fac, ce să fac? Mă pun în pat. Țâc țâc – gândacu’ zbura (o, Doamne, de ce i-ai creat să zboare?!) și se lovea de pat. Cobor iar în genunchi căutând dihania – nimic. Grrr! Mă pun în celălalt pat, aprind televizoru’ și mă pun în așa fel încât să văd ambele colțuri ale patului și televizoru’. 10 minute, nici o mișcare. Blesteme!! Iar m-arunc pe genunchi și-l văd arătându-mi fundu’. Stai tu, gândac nenorocit, că-ți fac praf elitrele! Și încep frenetic să-l lovesc (sau să-l nimeresc). În camera de alături, bunica – am aflat de dimineață că – credea că fac ceva sport, exerciții, yoga că se tot auzeau zgomote de la mine din cameră. Într-un final îl prind la colț și îmi îndes papucu’ în el. Bestie, ești moartă! Dar nu, pentru că imediat începe să-și miște piciorușele pentru a-și deplasa corpu’ mai adânc sub pat. Așa că repede iau pliciu’ (de ce nu m-am gândit mai devreme?!) și încep să-l ghidez spre moarte. Îi dau una după cap cu pliciu’ și pare să fi scos ceva mațe pe podea, nu-l cred, îl trag de sub pat și aplic papucu’ pe el, calc pe papuc. Acum sigur este mort, îmi spun în timp ce privesc triumfător trupu-i pe podea. Dar, ca să fiu sigur, am luat un șervețel și l-am tras pe WC.

Da, da, știu – am o problemă (cam gravă) cu orice ființă cu mai multe de 4 picioare și cu mărimi mai mare decât muștele. The little girl inside of me freaks out.

18 thoughts on “A bug’s life”

 1. Deci stai sa vezi poveste si mai si:

  Am fost la bunici vreo 2 saptamani si prin noaptea a 3-a aud un racait in lemn, da puternic de tot. E soarecee!!! N-am mai dormit toata noaptea..cu gandu ca ala se poate sui pe mine.
  A doua zi cand faceam curat in camera, Jess l-a vazut pe lada unde se tin plapumile…era un shoricel!! IIIuuuuuui. Urmatoarea noapte am dormit in alta camera :D.
  Am facut rost de lipici de’ala de prins soareci, da n-am prins nimic, si vazand ca nu am incotro ne-am intors in camera si am dormit cu soarecele, auzindu’l in fiecare dimineata cum isi croieste drum prin podea….deci…gandacul tau e nimic :P ca tu ai avut cum sa’l prinzi, eu nu!

 2. ok. eram in grecia la munca. dimineata. dupa un somn scurt in fata oglinzii ma aflam, sa-mi smacolesc fata ca sa nu luceasca si sa fie gata de afisat pe ecran. in timp ce ma holbam la mine insami sa ma asigur ca fiecare por e lustruit cu fond de ten, iese din sutien (am voie sa zic sutien?) un ditamai paianjenu (nush cum a ajuns acolo). mergea pe mine parca in ritmul in care tipam. am dat in el sa il arunc de pe mine, si parca era lipit de piele. la un moment dat, tot asa dispare (au ceva cu disparutu’). dupa lupte seculare cu hainele si spaima am reusit sa il arunc pe jos si l-am calcat obsesiv cu sandaua. zic. . .what is it with inner little girls si ganganiile? any theories?

 3. ador cand merg in tabere si dau patura de pe pat si ..”cadou” uuuuuuuuuun inamic !
  iacs ! mi se pune pe plete si stau asa in camera de sila :)),chiar daca moare …daca l am vazut e ..iacs !!! si andrei e la fel pana si face curaj cu papucu’ :)))

 4. ar fi mai degraba; a bug’s death;
  oricum inteleg incompatibilitatea cu diferitele forme de ganganii: chiar daca poezii din tinerete (“Gandacelul” or sth like taht) evocau “dragalasenia” insectei mentionate, there’s nothing cute about them (poate cu exceptia buburuzelor) so they must die!
  pare-se totusi ca al tau avea ceva antrenament de supravietuire si evasive skills

 5. Bai, tu ai cenzurat ? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *