Andargraund

Să zicem că vorbești cu cineva și vorbiți despre muzică. El o să-ți spună că ascultă nu știu ce trupă neștiută de nimeni (de exemplu “Țiganu’ cu flexu’ în esofag”), iar tu îi spui că asculți o trupă mai cunoscută, să zicem, Metallica. Vi s-a-ntâmplat vreodată ca acea persoană să zică ceva de genu’ “pfoaaai, cum s-asculți, frate, mizeria aia comercială?”.

Hă? Am ratat ceva? Sunt unii oameni care se chinuie și parcă se complac în a asculta doar muzică “underground” sau, altfel spunând, necunoscută. Ei n-ascultă Metallica, Iron Maiden sau mai știu io ce trupe arhicunoscute pentru că sunt comerciale, sunt mainstream, toată lumea îi ascultă. Nu, ei sunt tru. Whaat?!

Stop! Să clarificăm puțin lucrurile. Una este atunci când chiar nu-ți place un lucru (GOOD) și alta este atunci când îți place un lucru, da’ pentru că tuturor le place, atunci ție nu-ți mai place (BAD). Hm, ați înțeles ceva?

E ca și cum tu nu ți-ai cumpăra un stil de rochie (zic și io) care-ți place doar pentru că ai văzut că mai multă lume poartă genu’ ăla de rochie. Acum, înțeleg nevoia de a fi unic, da’ totuși nu ți se pare un pic stupid?

8 thoughts on “Andargraund”

 1. De acord. Ma si enervasem putin cu ocazia Sonisphere. Judecand dupa ce auzisem inainte, nu se ducea aproape nimeni pentru Metallica. Mhm. Acolo pe loc au fost destul de putini care sa stie versurile pieselor la Anthrax, Megadeth sau Slayer. Pana la Slayer nici macar n-a fost aglomerat. Si la Metallica s-au dezlantuit toti aia care statusera linistiti pana atunci.

  PS – Nu inseamna ca eu as refuza chestii complet necunoscute. De exemplu, la sfarsitul lunii trecute am dat de o trupa din Japonia, dracu’ a mai auzit de ei pe la noi… si chiar imi place cum suna… desi nu inteleg nimic din ce urla guristu’ :))

 2. @brontozaurel: lasa ca japonezii au muzica misto (for real). Da’ asta nu-nseamna ca daca n-ascult nu stiu ce trupa obscura, atunci sunt n00b pentru ca ascult numa’ muzica “mainstream”

 3. k…vrei sa-ti iei ceva rochie????????????? … da stiu era vb despre altceva, dar nu m-am putut abtine :p (si nu te mai lua de troli ca oricum nu se simt)

 4. “E ca și cum tu nu ți-ai cumpăra un stil de rochie (zic și io) care-ți place doar pentru că ai văzut că mai multă lume poartă genu’ ăla de rochie. Acum, înțeleg nevoia de a fi unic, da’ totuși nu ți se pare un pic stupid?”

  my friend, you’ve just described fashion.

 5. Ai vreo pesa’ de a lu’ tiganu cu flexu-n esofag? :))
  Daca asculti ce asculta toata lumea esti prea….nu stiu cum…..daca nu inseamna ca nu existi, numai idei tampite in zilele astea. Ascult ce vreau eu si ma doare fix la basca ce crede emonelul cu lama-n gat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *