Balti

Balta, acest fenomen mirobolant care își face apariția odată cu o ploaie mai lungă de 10 minute. Deși mulți s-ar gândi numai la dezavantaje, bălțile oferă niște lucruri destul de interesante.

În primul rând, ele îți pot schimba look-ul instantaneu. Ești plictisit să porți aceleași haine cu aceleași culori pe ele? Vrei niște țoale noi, da’ n-ai bani? Uită de aceste griji pentru o zi! Soluția este una chiar foarte simplă: într-o zi ploioasă du-te pe șoseaua Progresului și așteaptă 2 minute. Schimbare de look garantată!

Încă un avantaj la care nu te-ai gândit: nu te-ai săturat să vezi Bucureștiul acoperit de gropi peste gropi peste gropi? Ei bine, bălțile rezolvă problema: într-o groapă umplută cu apă nu vezi groapa! Astfel, străzile nu vor mai prezenta denivelări urâte deoarece apa va uniformiza nivelu’ străzii. În plus, este foarte incitant și distractiv să ghicești ce monstru de puț ascunde apa.

Hai să lăsăm străzile și să ne uităm la oameni, îndeosebi la puii de om. Mă, nu știu care este faza, da’ am observat că un copil pe role/bicicletă/chestie cu roți când vede o baltă parcă i se luminează fața și se repede în ea. Iar după ce iese, se uită cu mândrie la urmele lăsate pe asfalt (asta în situația în care asfaltu’ este uscat). Eh, unii erau mai speciali și țopăiau în baltă și fără să aibă role sau bicicletă, da’ nu-i cazu’ să detaliem acum.

Însă nu numai oamenii sunt cei ce se bucură de bălți, ci chiar și animalele beneficiază de pe urma lor. Te-ntrebi cum de poataia aia costelivă de n-o iubește nimeni și care-ți sare zilnic la copane încă mai trăiește după o săptămână de caniculă și fără mâncare? Ia uită-te pe jos, vezi vreo baltă? Bingo. Și asta se aplică și în cazul potăilor cărora le verși bidonașu’ cu apă atunci când ieși din scară. Balta atotputernică salvează fauna canină!

6 thoughts on “Balti”

  1. bltile mai sunt folositoare si pentru oamenii pe care îi văd că îşi spală pantofii în ele ….interesant..

  2. Mi-ar placea sa ma dau mai des cu caiacul. Chiar am facut o scurta perioada sportul asta. Nasol ca daca il cumpar tre sa il iau in carca pana la un rau ceva :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *