Buda – lacas al maturizarii intelectuale si spirituale

Buda – acest loc plin de însemnătate (și de alte chestii mai puțin plăcute) al vieților noastre. Zilnic sau nu (constipații știe), ne așteaptă stoic, fără să se miște din loc. Și totuși, cred că mulți dintre noi i-am subestimat importanța. Îl considerăm ceva murdar, nicidecum lăcaș de luminare a minții și a sufletului. Din acest motiv, m-am hotărât să readuc în prim-plan acest element cheie al maturizării noastre intelectuale și spirituale.

Buda are scopul primordial de a te ajuta să scapi de lucrurile necurate ale sinelui, manifestate adeseori sub forme mai puțin estetice. Toate necurățiile trupului îți vor părăsi corpul și se vor scufunda (sau nu, depinde ce ai mâncat) în apa din canalizare. Deci, buda te eliberează de necurățiile trupești.

Pe lângă efectele de curățire, buda are și abilități vindecătoare, deseori vindecând beția. Mă rog, nu obiceiu’ de a bea, ci beția în care ești la un anumit moment. Simți că se învârte pământu’ cu tine, simți atracția podelei într-un mod nemaiexperimentat până acum? Pășește în acest lăcaș, pune mâinile pe colac, capu’ spre centru’ bazinului și trupu’ într-o poziție semi-arcuită și lasă natura să-și facă treaba. Te vei simți mai bine și mai treaz.

Și hai să mai urcăm o treaptă! Deși este locul unde te eliberezi de cele rele, buda este și un loc al cunoașterii. În acest lăcaș oamenii își îmbogățesc cultura generală prin tot felul de cărți. Dostoievski, Tolstoi, Tolkien, Kafka și mulți alții au fost citiți în acest loc. Unii nu doresc să cunoască literatură așa că se cufundă în cunoașterea algoritmilor rezolvând sudoku, iar alții caută tot felu’ de chestii pe internet, dar toate activitățile astea sunt în profunzime cunoaștere.

În final, buda este locul unde îți vin idei bune. Fiind singur, scăpat de o grijă (sau mai multe), ai timp să meditezi. De multe ori mi s-a-ntâmplat să-mi vină rezolvarea pentru anumite bug-uri; multe postări de pe acest blog și-au avut geneza în acest lăcaș minunat – colaholicul viitorului, joburile pentru țigani și altele mai puțin faimoase.

Așadar io zic că buda merită mult mai mult respect decât i se dă în zilele noastre!

5 thoughts on “Buda – lacas al maturizarii intelectuale si spirituale”

  1. Cand eram mica, lecturam manualul masinii de spalat. E o modalitate buna de a invata cateva cuvinte in vreo 8-10 limbi straine :D

  2. Foarte tare postu :))….ce sa zic….economisesti timp….scri/inveti/gandesti/vizionezi/practici pe buda …….o data chiar am adormit pe ea….eram rupt de obosit venisem tarziu acasa si urgenta cand e urgenta chiar e si am adormit…

  3. De-acord, ar trebui să ne amintim asta mai des. Știi când apreciem cel mai mult o budă ? :)))) Îmi vine să râd încă dinainte de a da răspunsul, deși e la mintea cocoșului. Deci apreciem cel mai mult o budă atunci când n-o găsim. :))

  4. @Ana: io citeam etichetele de sampoane, detergenti etc. pacat ca multe aveau alfabet chirilic :))
    @keops: si io am adormit odata =)))
    @miscellaneous: nici n-ai idee ce adevar este in ultima fraza. noroc ca io cam stiu toate budele din bucuresti, nevoia (la propriu si figurat) te invata :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *