Confused

*** Și totu’ a pornit de la Einstein cu teoria lui a relativității, pff ***

Ca să vedeți că percepția oamenilor cu privire la vârstă/sex este relativă. De-obicei (frate, ce bun e cascavalu’ ăsta) lumea spune că par mai tânăr decât sunt în realitate. Dar de la un timp se întâmplă ceva ciudat.

Pentru început, pe 5 mai am făcut 23 dă ani (parcă era și un film, nu? aoleo!), dar mai toată lumea îmi dă maximum 18. O fi de bine, o fi de rău, nu conteaza. Și totuși, “puștimea” de la mine de la bloc îmi zice tot timpu’ bună ziua când mă vede. Eu – care eram obișnuit să fiu privit mai tânăr – am rămas uimit un pic. Și nu vorbesc despre pișpirei de 12-13 ani, ci adolescenți la vreo 16-17 ani. Ciudat. O fi de la barba uitată nerasă. Hm… probabil că văzuseră și ei Robinson Crusoe și au zis “Uite-l, mă, pe ăla rămas singur pe insulă cu barba de freză afro”. Posibil..

Dar, lucrurile au revenit la normal duminică. Eram la o cântată cu trupa și stăteam pe margine când vine un nene care urma să cânte. Vorbește ce vorbește și apoi se uită spre noi spunând: “Mă bucur că există tineri așa de talentați..[stă un pic și se gândește], ba chiar adolescenți unii dintre ei”. Zdrang! Și când a spus-o pe asta se uita înspre mine, prietena mea (și ea cu look adolescentin) și basist. Noi am zâmbit așa din politețe și un pic nedumeriți cât s-a uitat la noi, da’ dup-aia ne-am dat seama că despre noi era vorba (probabil) și ne-a pufnit râsu’. Ia uite, mă… s-a rupt blestemu’, da’ adolescent, mă? Of..

Bun, vârsta ca vârsta, da’ următoarea fază e și mai penală. Eram în autobuz, așteptam să ajung în stație să cobor și stăteam rezemat cu umăru’ de ușă, deci fața îmi era vizibilă, cââând o băbăuță – simpatică de altfel – face la mine: “Domnișoară, coborâți?”. Am rămas interzis! Baba m-a PWN-at în ultimu’ hal. Nici n-a mai contat că i-am răspuns afirmativ cu vocea mea de bariton. M-a făcut praf!

Totuși n-am înțeles cum a perceput ea fizicul meu. Înțeleg că sunt mai skinny, că am păru’ semi-lung, că mă spăl des pe cap ceea ce mi-l face și mai drept, că-mi atârnă pe față deseori și că uneori îmi mai rad pilozitatea facială. Se poate și să mă fi confundat cu o fată cu fizicul Keirei Knightley, DAR! am cioc și un mare nănău. Mă rog, fete cu nas de pinocchio și/sau cu mustață am văzut, dar cu cioc?!

Mă rog, 1-0 pentru babă (iar), da’ să vedeți că percepția oamenilor cu privire la vârstă/sex este relativă;… mai ales în cazul lui Naomi!

P.S. Mwhaha, am început postul cu aceeași frază cu care l-am încheiat. Marin Preda scrie pe mine.

9 thoughts on “Confused”

 1. Patesc si eu din astea. Am 25 de ani si arat cam… minora. Si cam am o voce de Mickey Mouse.

  Mi s-a intamplat sa sune la usa o fata cu nu stiu ce promotie la nu stiu ce cafea care m-a luat cu “Parintii sunt acasa?”

  Asta cu “parintii sunt acasa” am mai patit-o de cateva ori bune si cu alte ocazii.

  Mi s-a intamplat sa sun la 112 dupa… hmmm, sa-i zicem accident domestic (picasem de pe o gramada de mobilier peste calorifer). Vroiam sa stiu unde pot merge pentru o radiografie duminica dupa ora zece seara. Si tipa de la celalalt capat imi zice “puiule, mi-o dai pe mami?” Ma trimitea la spitalul de copii.

  Vara trecuta am fost agresata pe strada si am ajuns la urgente unde m-au intrebat daca am peste 16 ani ca sa stie daca e cazul sa ma trimita la spitalul de copii.

  Acum doua zile m-a oprit o baba pe strada sa ma intrebe la ce scoala sunt. E drept ca aveam un ghiozdan in spate.

  Un vecin nou m-a intrebat la ce liceu invat.

 2. hahahaha. se pare ca ai avut mai multe experiente d-astea ca mine. si nu ti-a dat nici o baba vreo bomboana ceva, dulciuri? totusi, macar tie ti-au pastrat genu’ intact, adica nu te-a confundat nimeni c-un baiat…

 3. no, io am 33 si inca mi se mai cere bolentinu’ cand vreau sa beau bere…
  La un moment dat m-am enervat si am dat legitimatia de prea in loc de buletin, si am mai si povestit in emisiune chestia, ca devenise stresanta. Dupa aia, fiiind un oras mic, m-au tinut oamenii minte :D

 4. Dude, parca m-ai descris pe mine. Si mie tot 18 ani mi se da. Apropo de baba, eram cu Anca (prietena) in Brasov intr-o discoteca unde cumnata era mare barosana. Si o intreaba unu “Cine sunt domnisoarele?” (eu si Anca) :-|

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *