Cum mi-am petrecut 1 Decembrie

*** Teoretic 1 Decembrie, practic 30 Noiembrie ***

De sfânta zi națională a României… voi lucra, asta pentru că mi-am luat liber azi (mă rog, ieri) în loc de 1 Decembrie. Era mai convenabil să am un weekend prelungit decât o săptămână în 2 acte.

Așa că având o zi absolut liberă, am avut o agendă încărcată pentru mine. Am lenevit ca un porc și mi-a făcut plăcere. Foarte bine a fost; ba chiar am băgat și o shaorma așa ca să mă binedispun încă și mai mult. Ce mi-a ocupat mult timp din ziua asta a fost vizionatul de filme. Și nu orice filme, ci științifice.

Yeah right, m-am uitat la 2012. Adevăru’ e că a fost incitant și interesant până după generic, apoi boriiing. Dar m-am uitat… să văd efectele alea generatoare de WOW-uri (nu World of Warcraft) în valoare de 200+ milioane dă dolari (efectele, nu WOW-urile). Concluzia după film? Bla, și încă un BLA mare. Cu font de 72 dacă se poate. Chiar am simțit că mi-am pierdut timpu’. Thanks and no thanks, domnule The Pirate Bay!

Apetitul după cataclisme fiindu-mi stârnit, am zis “ia să mă uit la un clasic – The Day After Tomorrow“. Pam pam pam! Parcă mai răsărit filmu’. Totuși, ca și primu’ – bazat pe niște idei neoriginale și oarecum mondene (topirea calotei glaciare blablabla), dar măcar cu niște chestii un pic mai științifice – topirea ghețarilor => desalinizarea Atlanticului => răcirea curenților => era glaciară. Pare aproape plauzibil. Plus că nimeni nu alerga în fustă mini de sfârșitu’ lumii. Drăguț film, să zicem un 6 din 10 (10 fiind Lord of The Rings sau Pirates of The Carribean… apropo, n-am apucat să-l revăd azi; hm… mă voi revanșa!)

Și dacă tot suntem pe o tematică apocaliptică, de ce să nu băgăm și The Core. Așa că am văzut și filmu’ ăsta. Probabil că-l știi… hai, frate, e din 2003 (…cred)! Uite, ăsta a fost un film original. Cine s-ar fi gândit că dacă dai cu un EMP în centru’ Pământului ăsta se oftică și se oprește? Hm? Nu mayași nebuni, nu ecofreaks! Americani cu reminiscențe din Războiu’ Rece. Now we’re talking. Adevăru’ e că astronomia, geologia (cel puțin la partea cu mantaua, centrul – apropo de centru, mi-a adus aminte de Călătorie spre centrul Pământului a lu’ nea’ Iuliu Verne) și chestii d-astea totdeauna mi-au plăcut. Cel puțin când am văzut Star Trek (filmu’) și am văzut faza cu intratu’ prin gaura neagră și călătoria în timp, am stat vreo 4-5 ore citind pe wiki și pe site-uri despre găuri negre și găuri de vierme. Fascinating, ca să zic așa…

Deci, pe cât am mers mai înapoi în cronologia filmelor apocaliptice, The Core, filmul cel mai vechi și cu cei mai mulți actori necunoscuți (mie), s-a prezentat cel mai bine. Sau asta a fost din cauza oboselii acumulate. Meh, nu vom știi niciodată.

Totuși, am învățat niște lucruri de la filmele astea.

 1. 2012 – Nu e bine să ai gemeni. Apropo de bogatu’ rus care a murit încercând să-și salveze copiii. Sau măcar dacă ai gemeni, ai grijă să nu fie grăsani că n-o să mai ai timp să te salvezi și pe tine
 2. The Day After Tomorrow – Cărțile sunt generatoare de frig, al’fel nu le ardeau ăia ca să fie căldură. Lecția număru’ 2: ai grijă la lupi atunci când urci pe o navă rusească în New York!
 3. The CoreȘi hackerii plâng câteodată / Câteodată plâng, nu-i așa?

13 thoughts on “Cum mi-am petrecut 1 Decembrie”

 1. Eu am vazut 2012 la cinema. Povestea e varza, sunt de acord, dar efectele sunt destul de dragute, cel putin pe ecran mare. Nu stiu cum se vede pe calculator, probabil mult mai nasol :D

  The Core mi-a placut si mie, a fost cel putin mai interesant ca poveste, in timp ce toate celelalte seamana intre ele la capitolul asta.

  Tot din categoria asta mai este Deep Impact :D E din `98 si pentru vremea aia e destul de ok (tot la efecte vizuale ma refer).

 2. oooo bun bun. mai adaugam la lista :)) mi-au mai zis colegii de nu-s’ ce film cand aia vroiau sa reporneasca Soarele (sau ceva de genu’). oricum, pe lista intra si Armagheddon, asa… for the fun of it

 3. eu iti recomand The Sphere (1998 parca). Nu e despre cataclisme, ci psihologic pana la punctul in care confunzi realul cu irealul. chiar te prinde, si are actori super cunoscuti (desigur nu-mi vine nici unul in minte acum :))

  enjoy si ne auzim sapt asta.

  D

 4. foarte tandru filmul, dar trebuie sa-mi iau o masina mai rapida ! cu buburuza nici nu pornesc de pe loc ca ma inghite pamantul. tb sa ne luam masini tari pana in 2012 !

 5. Robot, Sunshine se numeste filmul ala cu repornitul Soarelui. Noroc pe tine ca ai fost lenes si nu ai mai scris de mai mult de o saptamana si noroc de tine ca am trecut eu pe aici sa te cinstesc cu prezenta.

 6. interesant mod de a-ti petrecce1 decembrie :D…eu de-abea am rabdare sa ma uit la un film,da pai la 3-4 la cate te-ai uitat tu:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *