Cumparam bloage!

Am observat în ultima lună persoane care-și vând sau voiau să-și vândă blogu’. Și veneau cu statistici foarte pompoase, că fac atâta din reclame, că au atâția unici, că mâr, că fâr, lucruri adevărate de altfel.

Totuși faza asta eu n-am înțeles-o: de ce ar cumpăra lumea un blog? Înțeleg să cumperi un ziar sau o revistă, da’ blogu’ este ceva mai personal. Și una este să cumperi un blog nișat pe informatică să zicem, unde lucrurile sunt un pic mai exacte, absolute și alta este să cumperi un blog în care cineva își dă cu părerea despre de toate. Lumea citea blogu’ ăla pentru părerile și stilu’ lu’ X, iar dacă X se duce…

Știți vreun blog personal, de divertisment sau generalist care să se fi vândut?

PS: nu știu dacă scrisu’ pe blog sâmbăta va fi un thing, da’ om vedea.

4 thoughts on “Cumparam bloage!”

  1. Nu cred ca se va cumpara niciodata un blog personal care sa mai apoi sa aiba succes. E pur si simplu ilogic. Daca cumperi blogul si pe blogger, e alta poveste, dar nah, e discutabil pentru ca la un moment dat se incheie contractul. :D

  2. Are dreptate Andrei, doar logica asta o văd în cazul unui blog personal. Cumperi practic traficul unui blog şi împarţi din venit cu blogger-ul scriitor. Însă în România nu prea ai ce să cumperi în felul ăsta, omul care are blog personal şi e puternic nu îl vinde, automat renunţă la independenţa lui, la regulile lui, devine un simplu angajat.

    Blog-urile de nişă au altă treabă, altcumva se procedează în cazurile respective. În funcţie de profit şi de mărimea blog-ului se estimează un preţ.

  3. eu nu cred in vanzarile de bloguri, cel putin nu acum cand piata este una subreda iar bloggeri apar peste noapte si dispar la fel. Atunci cand piata blogurilor se va calma abia atunci e posibil sa inceapa unele miscari insa numai pentru blogurile de nisa pentru ca nici eu nu cred in vanzarea unui blog personal, niciodata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *