Epoca de Aur

*** Na, că n-am mai scris de ceva timp – mi-am distrus streak-u’ de postări :( ***

În urmă cu ceva zile în urmă vorbeam cu un fost coleg de la Ubisoft și din vorbă în vorbă am ajuns la experimente sociale. Eu, mai ignorant de felu’ meu, nu stiam (și nici acu’ nu știu) prea multe despre acest subiect. Știam că prin închisorile comuniste se făceau tot felu’ de spălări pe creier și de acte de dezumanizare a deținuților, dar cam atât. Chiar ajunsesem să-mi pară un pic (foarte un pic!) rău că soții Ceaușescu fuseseră țepuiți doar din interes de către tovarășul Iliescu.

Situația s-a schimbat însă în urma vizionării următorului film. Sigur, mulți dintre noi suntem familiarizați cu termenul de “decreței” sau “decrețel”, unii probabil că v-ați născut în perioada aia, dar povestea din spatele acestui decret și consecințele acestuia habar nu le-aveam (ce topică, oare o fi corectă?) – ca multe alte lucruri din perioada comunistă. Așa că vă invit să vizionați acest film pentru ca data viitoare când auziți un boșorog să spună că era bine pe vremea tătucului Ceașcă să-i înfigeți o cărămidă-n freză și apoi să-i expuneți frumos argumentele…

Acesta este playlistu’ filmului “Children of the Decree”. Vizionare plăcută!

8 thoughts on “Epoca de Aur”

  1. La, naiba fetelor! O sa ma pronunt legat de filmul asta cand calculatorul meu n-o sa se mai inchida. Deja nu mai suporta nici video de pe youtube :( Dar materialul suna interesant, imi pare rau ca-l pierd…

  2. mda, io de ce nu stiam de filmul asta? Eniuei, sa zicem ca acum stim de unde venim si pe cine tre’ sa @#$#@ (asta ca sa nu ma ia Politia Blogurilor)

  3. eu nu pot sa zici ca mi-ar fi placut nici epoca aia, dar nici asta nu pot sa zic ca-mi place.. adica imi place ca da, e dezvoltata. dar romania nu imi place.. democratia care este in romania, asta nu place.. si asta strica tot

  4. Stii care e faza, pe vremea aia, mai putin ultimii 3-5 ani de dictatura, toata lumea avea o slujba, avea o casa. Daca nu aveai aspiratii culturale marete sau contradictorii cu regimu’ era … ok.

    Stau si ma uit ca ai mei nu o sa ma ajute cu nimic cand o sa ma casatoresc si o sa vreau sa ma asez la casa mea. Nici pe ea nu o ajuta cu nimic. Asa ca sansa sa am in urmatorii 10 ani casa = 0.

    Era naspa pe atunci! Eu nu m-as fi integrat de loc. E naspa si acum! Ma duce capul dar nu reusesc sa fac nimic pentru viitor.

  5. e adevarat ca multi aveau bani atunci, da’ n-aveai ce sa iei! pentru ca oo nu erau, carne ioc, nema lapte, branza lol si multe altele. acum avem de toate da’ n-avem bani. da’ macar po’ sa spun in gura mare ca basescu e bou, geoana e prostanac etc. pe cand in vremea trecuta, sapai la canal daca te spuneai ce nu trebuie cand nu trebuie cui nu trebuie..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *