Iubitorii de maidanezi

Îmi plac animalele – în special potăile si mâțele dar alea cu lesă și cu stăpân. Și să zicem că pot face o excepție în cazu’ papagalilor, șobolanilor și șopârlelor, dar pitonii rămân în prima categorie. După cum ziceam, îmi plac animalele, numa’ că sunt anumite zone în București în care pe la 11-12 PM sunt patrule de patrupede și 0 oameni pe stradă. Recunosc că mă cam trece un scaun văzând cum ~10 potăi vin zâmbind spre mine, evident binevoitor, eventual și emițând semnale auditive. În 1-2 mai pot arunca un bocanc, da’ în 10… mai greu. Noroc că există spray-uri, pistoale de airsoft și alte minuni ale secolului al XXI-lea.

Poate credeți că sunt om rău, că sar să mușc animale pe stradă și că d-aia mă agresează caninele. Să rezumăm un pic conflictele mele cu subspecia canis familiaris. Când eram mic (mai mic de 6 ani) m-a mușcat un câine pentru că mă îndreptam zâmbind spre el ca să-l mângâi. Poate nu i-o fi plăcut moaca mea. Prin generală, o altă potaie mi-a dat-o pe la spate și m-a mușcat de crac. Eh, o fi considerat că emanam mirosuri specifice pubertății (?!) și nu i-au plăcut; sau poate că nu i-a plăcut fața mea – ca în cazu’ primei potăi. Pe la 20 și ceva de ani, am mai avut o întâmplare cu un cățel iubitor care venea la mine să mă ia în brațe. Din nefericire pentru ea, s-a întâlnit cu un Beretta de airsoft. Și de-atunci nu prea am mai avut incidente 1-on-1 cu patrupede. Însă unde-s mulți puterea crește (mai ales atunci când număru’ trece de 5), iar bugetu’ pentru airsoft este redus.

Dacă oamenii iubesc așa de mult potaisele maidaneze de ce nu le iau acasă? Sau măcar să le țină într-un țarc de unde să nu poa’ să sară la beregată. Sau să-i țină legați într-o lesă de un țăruș cu o rază limitată? Banii pe care îi dau pe mâncare “de firmă” Pedigree, Whiskas etc. ar putea să-i dea unui nene care să le facă un loc special care să nu coincidă cu scara blocului.

Până atunci, vă sugerez un manual complet de autoapărare. Unde ești tu, Băse Doamne?…

14 thoughts on “Iubitorii de maidanezi”

 1. :((( nu mi plac cainii:((
  in anu 1 m-au muscat de 2 ori , acum ii ocolesc pe unde pot , dar cand vin de la job pe la 22, in sebastian nu e f dragutz

 2. Zi de Beretta…de unde si cat ai dat pe el…ca s-a intamplat sa am nevoie recent pentru niste caini mai mari…..cu 2 picioare..

 3. Salutare Colaholicule :)

  Ei bine, am si eu vreo 4 javre care ma latra de fiecare data cand vin acasa seara. Si imi tot jur de vreo cateva saptamani ca ii otravesc. Poate intr-una din zilele astea ma tin de cuvant!

  P.S. Tare blogu!

 4. nici mie nu`mi plac cainii vagabonzi si mi`e frica de ei, e drept ca nu prea am treaba cu ei, unde locuiesc nu sunt caini si in rest circul cu masina dar otravirea nu`i o solutie.
  mie mi`ar fi mila sa dau otrava unui caine si daca nu`si face efectul rapid sa`l vad cum se zbate cateva ore intre viata si moarte cu spume la gura si hemoragie interna.

 5. @maddy: de-acord, si mie mi-ar fi mila sa-l vad borand timp de 3 ore sange si mațe si alte cele. mie mi-ar ajunge si un hinghier, nu neaparat moartea cainelui. oricum, sigur exista otravuri rapide :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *