Iute ca sageata

Acum ceva vreme voiam să scriu despre puțoii ăștia de 13-14 ani care vor totu’ instant și care fac scandal destul de mare dacă nu primesc ce vor, când vor. Da’  în săptămânile următoare am observat fie pe stradă și RATB, fie pe internet că de fapt babele și moșii sunt mai nerăbdători și mai grăbiți decât cei cu circulația mai bună.

În urma unui studiu efectuat în ultimele săptămâni am observat 3 etape în graba lor:

1. La intersecții sau când să treacă strada ei sunt primii care se aruncă inconștient pe trecere (dacă ea se află acolo). Este verde sau nu, vin betoniere sau nu, ei sunt generalii din fruntea oștirii de pietoni, ei sunt William Wallace și Aragorn la 90 ani. Pentru ce atâta tărăboi? Iată:

2. Pentru ca să ajungă la tramvai/RATB primii, evident. Da’ poate te întrebi ce sens are să fie primii că doar n-o să plece troleu’ imediat cum a ajuns. O, tinere padawan, păi moșii tre’ să ajungă la ușa troleului înaintea orcilor ca să poa’ să intre primii și să cucerească astfel scaunu’ (nu ăsta). Scaunu’, așa cum arătam într-un studiu făcut acum ceva vreme, este pentru acești sectanți RATB-iști echivalentu’ sfintei cruci la creștini. Studii recente au arătat că ei nu-și fac cruce, ci își fac scaunul (nu cel de dimineață, ci semnul scanului): cu primele 4 degete unite ca la semnu’ crucii fac mișcarea care descrie un scaun vezi Fig. 4 de la sfârșitu’ articolului. Dar să nu ne abatem de la subiect. Și totuși, unde se grăbesc să treacă strada și să ajungă primii în RATB? Care este scopu’ lor suprem, starea de zen, nirvana? De ce slalomu’ printre mașini? Pentru ce se uită insistent și se tot bagă în tine dacă nu le dai locu’ în RATB?

3. Păi pentru ca să ajungă înaintea ta la coadă (oriunde ar fi ea)! Oricum dacă nu reușesc sigur își vor aloca singuri spațiul din fața ta.

Fig. 4 - Semnul sfântului scaun
Acum ceva vreme voiam să scriu despre puțoii ăștia de 13-14 ani care vor totu’ instant și care fac scandal destul de mare dacă nu primesc ce vor, când vor. Da’ în săptămânile următoare am observat fie pe stradă și RATB, fie pe internet că de fapt babele și moșii sunt mai nerăbdători și mai grăbiți decât cei cu circulația mai bună.
Un studiu efectuat în ultimele săptămâni am observat 3 etape în graba lor
1. La intersecții sau când să treacă strada ei sunt primii care se aruncă inconștient pe trecere (dacă ea se află acolo). Este verde sau nu, vin betoniere sau nu, ei sunt generalii din fruntea oștirii de pietoni, ei sunt William Wallace și Aragorn la 90 ani. Pentru ce atâta tărăboi? Iată:
2. Pentru ca să ajungă la tramvai/RATB primii, evident. Da’ poate te întrebi ce sens are să fie primii că doar n-o să plece troleu’ imediat cum a ajuns. O, tinere padawan, păi moșii tre’ să ajungă la ușa troleului înaintea orcilor ca să poa’ să intre primii și să cucerească astfel scaunu’ (nu ăsta). Scaunu’, așa cum arătam într-un studiu făcut acum ceva vreme, este pentru acești sectanți RATB-iști echivalentu’ sfintei cruci la creștini. Studii recente au arătat că ei nu-și fac cruce, ci își fac scaunu’: cu primele 4 degete unite ca la semnu’ crucii fac mișcarea care descrie scaunu’ vezi Fig. 4 mai jos. Dar să nu ne abatem de la subiect. Și totuși, unde se grăbesc să treacă strada și să ajungă primii în RATB?
3. Păi ca să ajungă înaintea ta la coadă! Oricum dacă nu reușesc sigur își vor aloca singuri spațiul din fața ta.

http://colaholicu.ro/blog/secta-ratb/
http://colaholicu.ro/blog/scaun-cu-rotile/
http://www.arhiblog.ro/2010/10/mancare-la-botul-calului.html

4 thoughts on “Iute ca sageata”

  1. H҉̵̞̟̠̖̗̘Ȅ̐̑̒̚̕̚ IS C̒̓̔̿̿̿̕̚̚̕̚̕̚̕̚̕̚̕̚OMI҉̵̞̟̠̖̗̘NG > ͡҉҉ ̵̡̢̛̗̘̙̜̝̞̟̠͇̊̋̌̍̎̏̿̿̿̚ ҉ ҉҉̡̢̡̢̛̛̖̗̘̙̜̝̞̟̠̖̗̘̙̜̝̞̟̠̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓̔̊̋̌̍̎̏̐̑ ͡҉҉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *