Job-uri ideale pentru tigani

Te-ai gândit vreodată că țiganii ar putea fi perfecți pentru niște job-uri mai bine văzute decât agent de salubrizare? Evident că nu, rasistule (rasisto)! Eh, ca să te scot din ignoranța ta, îți voi prezenta 3 slujbe care s-ar mula perfect pe orice profil de țigan.

1. Ingineri de demolări. Niciodată n-am văzut niște oameni mai talentați în a distruge o clădire fără victime. Mai sunt niște fail-uri așa din când în când, da’ în general treaba merge bine. Și sunt organizați: întâi se ocupă de armătură, apoi de cărămizi și apoi de restu’. Spre exemplu: în curtea vecină aveam un horn de vreo 20 de metri care nemanevrat corect ar fi căzut peste clădirea noastră (not fun!). În schimb, azi s-a auzit doar un tânc și hornu’ nu mai era. Și nici număru’ țiganilor nu s-a diminuat. Amazing!

2. Curieri. Ai nevoie ca un obiect să ajungă de la punctu’ X la punctu’ Y? Nici o problemă, țiganii e cu noi. Mă rog, s-ar putea ca punctu’ Y să nu fie neapărat destinația aleasă de tine, da’ poți să fi sigur că obiectu’ tău nu se va pierde pe drum. Să luăm cazu’ unei căzi din fontă grea de cel puțin 70 de kg: o pui în spatele unui bloc din zona Unirii (dacă este spre Centru’ Vechi este și mai bine) și în următoarea oră ea sigur va fi preluată de curieri. Inimaginabil. Vrei ca armătura de pe șantier să ajungă la un centru de colectare de fier vechi? Poți conta pe țigani – curierat rapid cu firma RromTrans!

3. Spioni internaționali. Pe bune? Da! Cine ar lua în seamă un țigan din Franța? Toată lumea știe că el fie este cerșetor, fie cere bani la străini. Nici prin cap n-o să-ți treacă posibilitatea ca el să fie un spion care filează tot. Poate o să-l bănuiești că-ți privește cu interes portofelu’, da’ de fapt asta este doar o diversiune. El este foarte vigilent la persoanele din jur, mai ales băștinașii. Vrei să obții informații despre interlopii din alte țări? Contează pe GBI(s) (Gipsy Bureau of Investigation (and Stealing)).

Și încă una ca bonus:
4. Coloniști spațiali. Am auzit recent de programu’ pe care-l are NASA pentru a coloniza Marte și cred că țiganii ar fi subiecții principali din 2 motive. Primul motiv ar fi că, după cum spun studiile, planeta are un miez cu o rază de aprox. 1500 km, alcătuit din fier și sulf. Observați cuvântu’ fier. Al 2-lea motiv este că sunt foarte rezistenți. Uitați-vă la ei în ce condiții trăiesc în București, în Paris și-n alte locații europene – barăci, 5 cartoane, cuști de animale. Tre’ să fii foarte tare ca să supraviețuiești în mizerie, lipsă de alimente și frig cât cuprinde.

16 thoughts on “Job-uri ideale pentru tigani”

 1. Iosif dar ai nişte Idei în ultimul timp numai una şi una. Da , ia zi sfaturi pentru băbuţe somere ca mine ai? Eu tot caut pe E-jobs şi….nic’

 2. genial logo-ul ăla pentru rrom jobs, deşi nu înţeleg de unde ideea asta că ţiganii nu vor să lucreze şi că nu le place munca cinstită. cunosc (nu foarte mulţi într-adevăr) ţigani cu meserii şi ocupaţii chiar nobile şi onorabile care cunosc valoarea muncii şi a banului!

 3. @Lia: hm, suna tentant. o sa ma gandesc :D
  @marius: majoritatea populatiei rrome nu vrea sa munceasca. martori imi sunt haitele de tigani din Rahova care toata vara stau cu burta la soare si fura fier vechi. Da, cunosc si am prieteni tigani cinstiti, la locu’ lor, muncitori, insa aia sunt 1%.
  @miscellaneous: na, daca ma provocati 2, atunci o sa ma gandesc serios si la un portal pentru babute somere :))

 4. Ca tot veni vorba de tigani, am auzit ca in Spania parintii le zic la puradei ” stati cuminti ,ca daca nu vine romanii si va ia ” . :))

 5. Dom’le, astia din Guvern te-au intrebat pe tine de solutii? Daca ar fi facut-o nu ni se mai zicea o tara de tigani. eu zic sa luam toti tiganii si sa colonizam cu ei Antarctica.

 6. O agentie de recrutare si formare profesionala ar fi buna. Dupa ce ii recrutezi ii intrebi spre ce domeniul au o afinitate mai deosebita, furt de fier vechi, furt de portofele, cersit teatral sau cersit normal si apoi ii specializezi pe fiecare in domeniul sau preferat(conform meseriilor prezentate mai sus).
  Tare de tot faza cu ferul de pa Marte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *