Laptop vs iPad

Am un coleg la lucru care are destui bani și vrea să-și ia un iPad. Da, și io am râs. Omu’ are iPhone și, ca și mine, crede că este un gadget mișto, dar totuși de ce ți-ai lua iPad?! Cică (neoficial) la EMag ar fi în jur de 2500 lei unu’. Păi cu 2500 lei îți iei din afară un super leptop, sau dacă nu super măcar ceva aparent mai bun decât un iPad.

Ia să vedem ce oferă iPad-u’. Ai sute de mii de aplicații, client de mail, suită Office, Photo Album, Youtube, iTunes, iPod, iBook, Google Maps, Notes, iWork, Calendar, Contacts. OK, asta la capitolu’ aplicații. Să vedem la aspect și hardware. Are un super display cu LED, cu un unghi de vizibilitate de 178 grade. Este subțire și ușor (750g!!), suportă multi-touch, are 3G (variantele mai scumpe) și WiFi și o capacitate de stocare de până la 64GB (dacă te ține buzunaru’).

Deci, care-i problema cu a-ți cumpăra un iPad? Păi, ar fi una mică – 75% din astea le am și pe iPhone!!!11 Și este și mai ușor și și mai mic, iar dacă vreau ceva pe care să mă uit la filme în pat sau pe budă, îmi iau laptop-u’ sau îmi cumpăr un netbook. Da, n-o să am iWork, iBook (oh vai!) și aplicațiile de pe AppStore, da’ pentru aia am iPhone-u’ luat la super preț. Și să nu uităm că HP scoate și el în curând un tablet-chestie ca iPadu’, cu Windows și cu USB.

Deci, iPhone, iPad sau laptop? Sau o combinație între ele?

[poll id=”5″]

14 thoughts on “Laptop vs iPad”

 1. Eu de ceva timp vreau să fac o brigadă de anihlare a celor care se ocupă cu markenting-ul pentru diverse produse. Să facem un fel de “‘s Death”, știi tu la ce mă refer. Cred că am face viața mai ușoară pentru mulți muritori. Moarte marketing-ului!

 2. @Horatiu: tu esti nub, pauza e de 10 minute :))
  @Andrei: count me in, mai putin la iPhone si Macbook :)
  @Anda: daca o sa pui mana pe un iPhone 3G sau 3GS o sa ma intelegi :D

 3. Frate, dupa faza lui Jobs de ieri cu Flashu’ he can kiss my ass pe englezeasca. Exista o gramada de solutii in afara Apple atat in privinta telefoniei, a PC-urilor dar mai ales in privinta alternativelor la IPAD. Sa fim seriosi, exista tablete scoase de ani buni care au mai multe dotari decat noul “gadget”. Imi aduc aminte prezentarea de la IPAD si ma ia de la stomac. MARKETING, MARKETING si iar MARKETING. Nu sunt cu nimic mai buni decat Microsoft, doar le place sa creada asta. +, la fel cum zic multi pe net, nu am mai auzit pana acum de vreo companie sa fi pus “baietii” sa intre la cineva in casa (treaba cu tipul de la Gizmodo).

 4. eu am o moare boala pe apple in general.
  1. iphone-ul e prost ca telefon – mai bine iti iei un ipod touch si un nokia 1100 :p
  2. macbook – daca te uiti la ce laptop-uri iti poti lua de banii pe care ii dai pe un macbook trebuie sa fii f subiectiv sa mergi pe varianta apple.si asta fara sa te uiti la ofertele de-afara. plus, era sa uit, marketinvul nesimtit… macbook air nu e nici cel mai subtire si nici cel mai usor… iar mac os-ul poate fi instalat si pc-uri
  3. ipad… asta se bate singur… nu mai e nevoie sa mai zic eu ceva despre inutilitatea

 5. @TheMan: Steve Jobs is the new Chuck Norris, iar la faza cu flashu’ cam are dreptate, cel putin la platformele mobile
  @Lucian:
  1. io voiam 1 singur aparat :)
  2. da, stiu, hackintosh :D
  3. amen, brotha’

 6. Da frate, ca e quicktimu’ mare piece of work. Ce o sa foloseasca? Silverlight de la Microsoft? Paaa…lleeeeaasee…

 7. pân’la urmă , conform voturilor , se pare că tot laptoapele e baza , aşa că mai bine dai nişte bani buni pe un laptop care te ţine şi-l ai până-ţi ies peri albi …binen’ţeles , dacă ai grijă de el ..părerea mea…:)

 8. Ca tot nu mi-am mai dat cu parere pe aici. In primul rand, iPad se merita pentru un CEO, poate chiar si pentru un PHP-uist (dar asta inca nu chiar 100%) pentru ca e ultra portabil.

  Touch, ca sa nu zic multi-touch nu am mai vazut nicaieri ca la iPhone (marog eu am iPod) si au trecut prin mana mea multe telefoane.

  Orice calculator ar trebuii sa aibe touch. E mult mai intuitiv, mai natural!

  Pana aici astea bune.

  A! Si e facut de Apple. Sa fim seriosi, daca faci un comment prost despre Apple inseamna ca nu stii ce e aia.

  Proaste… Pretul. (desi in afara e mult mai ieftin)

 9. Nu ma incalzeste cu nimic faptu’ ca e facut de Apple, produsele lor sunt supraevaluate. Cum zicea un prieten, tare misto ar fi daca Adobe si Microsoft s-ar retrage de pe OS X. Sa vezi cum s-ar ieftini desktopurile si macbookurile…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *