1337 programming skillz

1. Depui CV-u’ la o firmă de programare

2. Când ești contactat ți se menționează că:

  • vei da un test practic de programare în C++
  • testul va consta în o problemă care va folosi următoarele noțiuni: clase derivate și liste; nimic mai mult sau mai puțin – deci ai ști ce să recapitulezi

3. Stabilești data undeva nu ziua următoare, ci peste câteva zile

4. Ajungi la interviu și ți se pune la dispoziție MSDN-u’ (Microsoft Developement Network) care este un fel de help mai vast unde ți se arată funcții, ce fac, cum se folosesc, ce parametri iau etc.

5. Te pui la calculator și nu faci nimic

Și acum mă-ntreb ce-o fi în capu’ oamenilor ăstora?! Au dispus de toate datele necesare ca să treacă de testu’ practic și totuși au fost varză. Uneori când îi întrebi care-i faza îți răspund “păi n-am mai programat în C++ de nu știu când”. Ce, mă!?!? Și nu sunt colegi de-ai mei de la Româno-Americană. Nuuu. Sunt oameni care au mâncat și/sau mănâncă programare pe pâine – Informatică la Universitate și Automatică. Can I hear a FAIL?

P.S. Ce tare, ăsta este postu’ nr. 200! Happy Anniversary to me!

9 thoughts on “1337 programming skillz”

  1. Ce vrei mai acesta? Nu toata lumea este buni ca tine asa. Obisnuieste-te cu ideea :) O sa am eu o discutie mai vasta cu tine vis a vis de munca in ziua de azi.

  2. Ba, nu e vorba de cine-i mai bun. Io cand am auzit de interviu mi-am luat cartea de C++ si am citit pe diagonala niste chestii pe care stiam ca nu le stapanesc care intamplator mi-au picat la test. Noroc ca mi-a pus ‘Mneizo mana-n cap si am reusit sa fac testu’. Mare ajutor a fost MSDN-u’ care practic mi-a aratat ce si cum..

  3. Da. Eu ti-am mai zis tie, nu ma omor dupa programare. In schimb daca m-as omori, in ziua de azi trebuie sa fii relativ tampit sa nu te descurci. Peste tot pe unde am mai lucrat nu a fost programator sa nu apeleze la net cand dadea de o problema. Fara net multi sunt morti si trebuie sa recunosti ca nici asa nu e ok. BTW, stii pe cineva pe Java (medium) care vrea un loc de munca? Nush multe detalii dar vb.

  4. (ca sa nu fiu total in afara subiectului) – Uiti ca la ubistfit veneau oameni care trebuiau sa se joace la calculator si tot picau.. de programare ce sa mai zici..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *