LMM

Dragii moșului, sunt momente în viața unui individ pe care le-am numit LMM (loud music moments). Să dăm un exemplu fictiv dar veridic ca să înțelegeți la ce mă refer: să zicem că mă trece defecarea în oraș (așa cum de multe ori s-a-ntâmplat) și sunt în RATB pe un scaun. Să fie clar, eu nu mă mișc de pe scaunu’ ăla pentru că în momentul în care o voi face, în următoarele 5 minute tre’ să găsesc o budă al’fel îmi pun pantalonii maro. E, și să zicem că vine o babă și mă roagă să-i dau scaunu’. Eu mai am 15 minute până ajung în vecinătatea unei bude așa că-i spun frumos “mă scuzați, dar nu mă simt bine”. Dacă ea începe cu “câtă nesimțire în tineretu’ de azi, noi am muncit o viață întreagă pentru țara asta” atunci ăla este semnalu’ că începe un LMM. Astfel, voi lua căștile, le voi băga în aiFon și în urechi și voi da drumu’ la una dintre cele mai supărate melodii de pe telefon – Nightmare.

Deci, ați înțeles care-i faza cu ce sunt LMM-urile. Acum că știm ce sunt, hai să vedem cum să recunoaștem momentele de acest gen. De obicei, atunci când un lucru te deranjează ești aproape de un LMM, da’ momentu’ nu-i potrivit. Mai trebuie să faci o analiză și să-ți pui următoarele întrebări:

 • am un player în apropierea mea?
 • am făcut tot ce se putea ca să anulez factoru’ disturbator?
 • factoru’ disturbator poate fi evitat prin muzică?
 • factoru’ disturbator poate fi stopat?

Dacă răspunsurile tale la primele 3 întrebări este DA, iar la ultima NU, atunci poți să fii sigur că urmează un LMM. Așa că ia căștile (nu vrei să deranjezi pe cei din jur, inclusiv pe factoru’ disturbator), bagă-le în player and enjoy your LMM.

Uite o mică parte din LMM-urile mele:

 • când vecinii de deasupra se joacă de-a Texas Chainsaw Massacre (a se citi dau găuri cu bormașina) prin casa
 • când cineva mă toacă la cap dis de dimineață, de preferat la vreo 10-15 minute după ce m-am trezit
 • când cineva își tot suge măselele și cariile sau plescăie iremediabil
 • când cineva își tot suge măselele și cariile sau plescăie iremediabil (nu, nu este greșeală că am scris de 2 ori)

Deci, care sunt LMM-urile voastre?

7 thoughts on “LMM”

 1. Dimineata, cand sunt ursuza si nu vreau sa vorbesc cu nimeni, am cunoscuti in zona pe care-i vad uneori cand sunt posaca si fara chef si stiu ca ei de obicei palavragesc. Asa ca, LMM FTW !!!

 2. Hm… de ce ai vrea sa inlocuiesti vocea deranjanta a cuiva dimineata cu un LMM? Efectul ar fi acelasi, cred. Adica te enerveaza ca te-a trezit, da’ un LMM nu te-ar enerva? Nu stiu, zic si io, ca n-am incercat. :P

  Nici eu n-am momente de LMM-uri, da’ din cand in cand n-ar fi rau de abordat tactica asta. :D

  1. hm… you have a point. mie-mi place muzica tare/zbuciumata, asa ca nu ma deranjeaza cand o ascult. si vreau sa inlocuiesc un sunet enervant cu ceva care-mi place (namely muzica tare :)) )

 3. Păi nu, nu m-ar enerva chiar deloc, nu e vorba de vocea deranjantă, zic eu, ci de prezența insuportabilă și de atitudinea înțepată pe care mă provoacă să o adopt dacă încearcă să intre în conversație cu mine DIMINEAȚA !! E mai complicat oțără :P

 4. se pare ca stau mai rau cu nervii sau nu suport sa aud sunete constante (apa picurand, suieratul caloriferului, ceva sa intre in trepidatie cand conduc). nu ma ajuta cu nimik daca dau muzica tare pentru ca stiu ca sunetul ala tot exista.
  acum cateva luni m`am bagat in masina din fatza mea pentru ca aveam pe bancheta din spate o punga cu sandwich ambalat in folie si fosneau foarte enervant asa ca m`am intors sa le aranjez in timp ce puneam frana si am tamponat masina din fatza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *