Maica-mea este mai tare ca maica-ta

Cam așa ziceam când eram mic. “Taică-miu’ e mai puternic decât taică-tu'”, “maică-mea face mâncare mai bună” etc. Întrebarea care-mi stă în minte de câte săptămâni încoace este “cât de mândru ești tu de părinții/părintele tău?”. Poate nu mai sunt printre noi, da’ asta nu este deloc un motiv ca să nu mai fi mândru de ei, ba din contră. Ca de exemplu, când mă gândesc la bunică-miu care s-a dus acum 2 ani, sunt mândru să-l fi avut ca membru al familiei – un om simplu, dar cu principii de nezdruncinat, cu o credință puternică și o viață exemplară încât tot satu’ îl laudă și vorbește de el numai de bine. Și nu numai bunică-miu’, ci toți membrii familiei au cel puțin un lucru, o trăsătură de caracter care mă face să fiu mândru că-i am în arborele genealogic.

O persoană de care sunt în mod special mândru este mama. Da, sună corny și ieftin, da’ nu-i așa. Mama este o învingătoare. Oricâte necazuri au trecut peste ea, din copilărie și până acum, ea tot a rămas cu fruntea sus și a avut puterea să crească 2 copii deștepți (evident, io și frati-miu’). Mă rog, nici tata nu s-a lăsat mai prejos, da’ acum vorbim de mama. Deși pe dinafară a îmbătrânit, ea încă are un spirit tânăr. Tot timpu’ învață lucruri noi și este într-o continuă mișcare. Până și io aș obosi dacă aș face jumătate din câte face ea.

Însă, hai să vă arăt câteva motive pentru care maică-mea (și alte persoane de vârsta ei) este cea mai tare:

 • acum vreo 10 ani se juca pe Mario pe Nintendo, mai târziu a trecut la Hercule și Croc pe PC
 • vorbește pe mess cu prietenele ei (la fel de cool) de prin țară sau de pe-afară. Uneori mai vorbește și cu mine când sunt la lucru sau îmi lasă offline-uri
 • are cont activ de Facebook; dă like-uri, comentează la statusuri, poze, orice
 • citește bloguri (printre care și cel de față) și mai are câteva critici uneori
 • nu-i placenu lucreze. Caută mereu să fie folositoare și atât cât știe își face treaba foarte bine

La categoria femei peste 40 de ani care sunt foarte tari este și Lia. Ați mai văzut-o comentând aici pe blog și într-un timp avea și un blog unde scria poezii. Respect!

Așadar, aveți pe cineva în familia voastră sau o persoană apropiată care să fi trecut de 40-50 de ani de care să fiți mândru?

11 thoughts on “Maica-mea este mai tare ca maica-ta”

 1. tata inca rupe clapa in doua cand fac jam sessions cu el. si inca il cauta trupele sa cante. si stie sa repare orice. si vorbeste 4 limbi straine fluent. si face misto de temerile mele ca sa ma ajute sa realizez cat de stupide sunt si sa ma eliberez de ele.

 2. Iosif
  Omule esti prea darnic cu mine. Multumesc.
  Nimic din ceea ce am Nu este al meu. Eu sunt doar un biet gradinar, un om ce-si lucrează…pamantul si vrea sa-i rodeasca cu diamant.

  Mandra sunt si eu. De parintii mei ce m-au infiat mai ales de tatal meu ce mai traieste si cat se poate de lucid. :)

 3. Foarte frumos articol, colaholicule. Eu sunt mândră deopotrivă de mama ( am scris și eu despre asta ) cât și de tata, care nu mai e. Mulți nu își respectă părinții sau efortul lor de a-i crește bine, și aici vorbesc de părinți normali, nu denaturați. E păcat, nu-i ușor să fii părinte. :)

 4. Mama a avut 14 nasteri, 12 traim si suntem unul si-unul. Numai ea stie cat a indurat singura poverile, si acum, are propria firma de handmade, a citit sute de carti la viata ei si inca o face cu placere…. Sa-mi traiasca!

  Sa va traiasca si voua toti cei dragi! :)

 5. tot mama. si mama ei (83 ani) care acum 6 ani a fost diagnosticata cu leucemie si i s-au dat 3 luni si care cred ca acum matura curtea pentru ca nu poate sta locului. si bunicul care la 85 se urca in pomi sa culeaga fructele. oameni activi si care au autocompatimirea setata pe minim.

 6. moa’ pai daca ne batem in bunici, atunci ma laud si io cu bunica-miu’ care s-a urcat in cires la 80 de ani, a cazut si si-a rupt picioru’. si tot n-avea stare si se ducea pe la pamanturile lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *