Mortisor

Da, morțișor. Scriu despre perioada asta numită de un coleg Triunghiu’ Morții – 14 Februarie, 1 Martie, 8 Martie.

Îi știu, îi văd pe cocliți cum an de an, începând cu 20 februarie, vin și-și așează tarabele cu mărțișoare, kitsch-uri și obiecte din “argint”. Știu cum e și cu poliția. Degeaba ne arată la TV (dacă ne arată) că au săltat 2-3 mânjiți de la tarabă și că le-au confiscat marfa că alea-s povești. La mine în Drumu’ Taberei și la Unirii, aceleași fețe și la plecare și la venire, deși la un moment dat venise poliția să se bage aiurea-n seamă pe-acolo.

Oricum, nu mă deranjează că vând porcării, ci faptu’ că nu mai am pe unde să trec! Zlătarii și-au pus tarabele față-n față și tocmai în locurile aglomerate (ieșirea de la metrou de la Unirii dinspre capătu’ lu’ 32, piața Drumu’ Taberei), că deh, au strategie dă marcheting. , și să vezi ce se oprește românu’ pe metru’ ăla juma’ să se uite la mizeriile pe care le vând ăia și tre’ să le urli în ureche să-și miște hoiturile pentru că este o mare hărmălaie: “Cât este argintu’ ăsta fals?” “Pahaișpă lei frumoși“. Și vezi împinsete, gălăgie, mirosuri, droaie de țigani – un mod mirobolant de-ați începe ziua de lucru. Cert este că am pierdut câteva transporturi în comun din cauza aglomerației.

Eh, asta este, dar sincer acum, cumpără cineva de la ăștia? Vă întreb pe voi, cei care citesc postu’ ăsta. Și dacă răspunsu’ este afirmativ, spuneți-mi și mie de ce.

11 thoughts on “Mortisor”

  1. referitor la dop-ul plasat strategic pe calea de mers, daca stai sa observi…de fapt nu trebuie sa observi nimic, trebuie doar sa te deplasezi perpedes sau motorizat si constati ca este in firea romanilor sa formeze ambuteiaje. acolo unde este locul mai stramt acolo se opresc oamenii sa vorbeasca, sa intrebe, sa se uite ca viteii, etc, blocand orice speranta a celor care se deplaseaza :))

  2. Da ciă-i cu ura ăsta dă rasă, trăiă-ț-ar familia. Nu poate omu să vinde șă el un lănțâc aculo, că sare rasiștii dă fund în sus. Da ceă vrăți să facem? Să furăm? Să dăm în cap la lume?

  3. cel mai enervant lucru este nesimtirea cu care striga (accentul de tigan borat nu-l mai luam la socotela) in gura mare si nespalata ca si cand ar striga ”fiare veeeechi , fiare veeechi looom!!”

    si nu …nu iau de la ei…iau din Europa unde aglomeratia de zi cu zi este o chestie obisnuita…si in plus sunt mai ieftine…:)

  4. daaaaa… stiu cum e… s-au mai pus si p la prosper ,,exact unde e mai ingust si mai sta si un mos cersetor plasat strategic sa nu poti sa escaladezi p burdura de la germanos , care orcum e pavata cu o nenorocita de gresie sau c o fii care aluneca ca dreaq si era sa ma vars de cateva ori p acolo…dar lasa ca o sa ma fac eu mare , o sa mi iau o casa in horodistea… :))

  5. Bah, adevarul ca m-au rupt de bani astia cu florile lor… Le-au cvadriplat pretul, mama lor de pomanangii speculanti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *