Necolaholicu

De la un timp am început să mă preocup mai atent de alimentația mea și de ce rahaturi bag în mine. Nu știu cât o să mă țină, da’ deocamdată încerc să bag mai puține chimicale + grăsimi în mine. Poate s-o trage și de la faptu’ că în 5 zile am pus 5 kile și m-a marcat.

După cum spuneam și pe pagina de pe Facebook am început să nu mai beau Cola. Da, da, știu toate apropourile legate de domeniu și de tot “brandu'” ăsta, da’ sunt mândru că în 3 săptămâni am reușit să beau doar aproximativ 2-3 litri de Cola. Față de cel puțin 7l/săptămână. E, pe lângă asta am început să mănânc și fructe (OMG!), lucru total neobișnuit pentru mine. Sticla de Cola să o am și mi-era de ajuns.

Ei bine, având astea în minte am zis că nu mai mănânc la McDonald’s, KFC, Burger King și alte junk food-ării și am reușit ca în ultimu’ timp să bag numa’ rău’ cel mai mic (salatele) din locurile astea. Și acum ajungem la partea unde voiam să ajung. Ieri pe la prânz eram în oraș cu foamea-n gât și mă aflam în zona Unirii așa că am zis să mă duc până sus și să crăp ceva în mine. Aveam poftă de o ciorbă și ceva din pui așa că mi-am luat o ciorbă de văcuță, cartofi prăjiți cu pui shanghai, o salată ca garnitură și smântână și ardei iute pentru ciorbă, fără chifle. Totalul? 28 lei!! Huuu!!!. Scump, dacă stai să te gândești la prețul individual al ingredientelor.

Și prețuri d-astea n-am văzut numai acolo, ci mai peste tot pe unde este mâncare gătită (exceptând cantinele) aceasta costă cu mult mai mult decât un junk-food. Vorbeam cu niște prieteni și toți am constat același lucru – mâncatul (mai) sănătos costă mai mult.

Așadar, dragii moșului, ce locuri știți voi prin București unde se halește în următoarele condiții:

 1. mâncarea să fie gătită și relativ proaspătă (fără ciorbe de pui cu carne din friptura de alaltăieri)
 2. mâncarea să fie relativ ieftină, adică ciorbă + felu’ 2 să coste mai puțin de 20 de lei

13 thoughts on “Necolaholicu”

 1. Restaurant chinezesc @ Dragonul Rosu =D Maximul din meniu e 18 lei si primesti o farfurie mare plina cu orez cu porc/peste/fructe de mare/picioare de broasca etc. + supa si alte chestii fara de care nu ai putea sa mananci. Healthy and yummy !

 2. caru cu bere/city grill/la mama… eftin si bun (city sau mama – le confund mereu – au chiar meniu cu 2 feluri si desert la 20 lei).

 3. Eu cred ca te inseli cu pretul.

  Un meniu mare de big mac sa zicem era vreo 16 lei. Unde primesti niste cartofi concentrat de suc indoi cu apa si un sandwitch.

  Carnea aia e facuta din resturi iar majoritatea ingredientelor din ea sunt modificate genetic sa arate bine si sa aibe gust dar fara proteine ci doar grasimi.

  28 lei pt ce ai comandat tu e chiar ok ca si pret. Sa nu mai zic ca iti tine de foame toata ziua.

 4. de obicei de la Mc daca mananc ma tine vreo 5-6 ore ca se umfla porcaria aia in stomac.
  iar legat de pret e cam scump, asta vine aprox. 500 lei pe mancare doar masa de pranz :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *