O noua fobie

Trec aproape zilnic pe lângă ele asa ca nu prea am cum să le evit. Le văd cum stau acolo într-o super lejereală, uneori câte două, alteori mai multe. Parca nici nu se sinchisesc de mine, iar simpla lor prezență mă irită. Totuși, am și io partea mea de vină. Uneori le încurajez să lenevească prin acțiunile mele. Mi-e rușine de mine uneori…

Vasele, nene. Mă enervează la culme. Nu neapărat ele în sine, ci nevoia lor constantă de a fi spălate. Dacă este ceva ce nu-mi place deloc să fac, aceea este să spăl vase. Aspirator – oricând, WC – oricând, cada – oric… hm, not really, da’ oricum, nu așa de neplăcută ca vasele. Spălatu’ vaselor și ștersu’ prafului – cele mai neplăcute treburi ale casei. Le fac, da’ le urăsc. Cam ca Gollum.

Da, da, da. Știu că o să veniți și o să-mi spuneți “Losif, da’ dacă le speli imediat după ce le folosești, o să fie OK.”. Oh really? Am încercat și ghici ce. Și atunci este neplăcut.

Și se întâmplă uneori (des) să cad în păcatu’ neglijenței (brrr, mi se face pielea găină). Face Teo super mâncare, mănânc ca un porc manierat și tre’ spălate farfuriile și celelalte recipiente în care s-a făcut mâncarea, sosurile etc.. Și cum stau io așa cu burta plină, eventual și tolănit prin pat, îi zic cele 5 cuvinte pe care le regret de fiecare dată: “Lasă că le spăl mâine”. Amare cuvinte. Și se întâmplă uneori (des) ca “mâine” să fim plecați toată ziua, poimâine să fim prea obosiți și uite așa se adună armata. Și acum s-au și uscat cu resturi pe ele.

Și să le vezi cum stau tolănite în chiuvetă, așteptând stropii de apă și detergent. Parcă mă și sfidează uneori. Mai ales când sunt mai multe… Cre’ că am dezvoltat o (noua) fobie – vasofobiaIs that a thing? I think I’m gonna make it a thing.

4 thoughts on “O noua fobie”

 1. Iusuf draga,
  1. Astepti ziua de salariu
  2. Te duci la Altex/Domo/Homo etc
  3. Cumperi o masina de spalat vase
  4. O instalezi acasa
  5. Profit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *