Oamenii-gaina exista!

Pe lângă multitudinea de sporturi pe care le practică vecinii mei, și aici menționând doar câteva, cum ar fi lăsatu’ gunoiului în dreptul ușii în loc să-l ducă la ghenă sau gătitul de tocăniță de glande de sconcs, un sport care le întrece pe toate este bormașinit viteză.

De la început tre’ să menționez că nu este o probă grea, de aceea se pare că și mulți dintre vecinii mei îl practică. El presupune nimerirea intervalului in care celălalt vecin este acasă și doarme sau lucrează/învață. Dacă nu te pricepi să nimerești intervalele astea nu este nici o problemă, mergi la sigur: sâmbătă dimineața la 8. E win-win – și tu îți faci treaba, și și vecinu’ tău tre’ să-și găsească treabă!

Ei bine, asemenea sportivi sunt pe lista mea de cărămizit geamu’. Să zicem că înțeleg când bormașinează în timpu’ săptămânii. Da’ sâmbătă/duminică dimineața la 8? Și de multe ori dau doar așa –  un sfert sau juma’ de gaură. Vrrr-vrrr și gata. El și-a terminat treaba, iar tu te apuci de treabă. Win-win.

Și o să-mi ziceți: “Losufe, da’ la țară cum ar fi să-ți cânte cocoșu’ zilnic la 6-7?”. Păi cocoșu’ e animal, n-are minte. El una știe: răsărit de soare  = cucurigu.

Am căutat și pe internet tot felu’ de explicații, iar cea mai pertinentă mi s-a părut asta:

Chicken people

sursă

One thought on “Oamenii-gaina exista!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *