…si a fost un post nou.

Fiind brutalizat pentru a mai scrie un post, am luat decizia înțeleaptă de a da naștere unui nou …post. Ce pot spune, așa, ca statistică, este faptul că acest post este primul post (Doamne, de câte ori am scris “post” în primele două rânduri) care este scris pe budă; nu în totalitate… cel puțin deocamdată, depinde cât mă ține. Sunt unul din oamenii care își iau laptop-ul peste tot pe unde merg, prin casă cel puțin. La budă e un must have; filmulețele de pe youtube parcă au mai mult farmec în acest loc. A, și nu țin laptop-ul pe lap (acum unii pot răsufla ușurați)… Acum rămâne să vă gândiți unde/pe ce îl țin.

Anyway, ca să trecem de introducere… de când n-am mai scris am dat și licența, și am luat-o cu o notă, zic eu, bunicică – 8,80. Madame Crișan (salut, Fil!) a fost neașteptat de darnică la notă – 10, da’ se pare că tanti decan nu :D. Ce contează… am luat și n-am picat. În sfârșit m-am simțit liber și am putut să reîncep “slujba” mea part-time de geek. Mai ales de când sunt în concediu (mwhaha) am făcut vreo 3 levele; acum sunt geek level 4. Numai această ultimă frază mi-a crescut XP-u’ cu 50% :D. Da… m-am pus cu burta pe DirectX SDK și încerc o tentativă de joc 3D, subliniez tentativă, de fapt chiar o să-l subliniez. Gata, l-am subliniat. Așa, unde eram? A, da. DirectX… De exemplu, ieri am stat de pe la vreo 11 ziua până pe la 4 dimineața, în acest scop (lol omg rofl L-)). E clar, sunt bolnav. Și 2 din cele 17 ore, le-am petrecut definind fiecare vector dintr-o navă spațială foarte primitivă (dacă se poate spune așa). Dup’-aia m-am chinuit cu matricile, dragile de ele. Într-un final – pe la ora 2 dimineața – am văzut pe net că DirectX-u’ poate importa obiecte deja definite cu tot cu vectori, normale pe suprafețe, texturi și materiale dintr-un simplu fișier .x. Bam!

(Acum mă duc înapoi la mine-n cameră)

Da… și până la 4 am dibuit cum se folosește acele fișiere, ca să zic ca la Buftea. Cu o seară înainte am stat până la 2 ca să citesc despre găuri negre, radiații Hawkins, găuri de vierme și acceleratorul de particule de sub Geneva. Interesant… Fizica mă fascinează, mai puțin calculele și formulele.

În încheiere, nu prea am nimic de spus. Mă așteaptă o săptămână pre-organizată. Credeam că dacă îmi iau concediu o s-o frec prin casă. Se pare că nu. Tre’ să rezolv mai multe chestii bio-financiaro-socio-umane, că dup’-aia iar începe lucru’ și nu mai fac nimic.

Sper să fiți mulțumiți de acest post, iar dacă nu, oricum nu prea îmi pasă. Puteți veni cu sugestii despre ce aș putea să scriu, că mie mi-e cam lene. De exemplu, aș putea să scriu despre viermii de mătase…

Și așa, ca un cadou -> niște comics și cele ce urmează.

2 thoughts on “…si a fost un post nou.”

  1. uite si chestii mai serioase:

    4 Physics lovers only :

    Roger Penrose “A Road to Reality”.

    Primele capitole sunt intro, dup-aia urmeaza tough “stough” :D. Ultimele capitole iar sunt ok. Pe torrente sau scribd sau imi ceri mie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *