Poveste de adormit oamenii mari [I]

***** Pseudo-povestea (recunosc că nu prea am talent) ce urmează este o ilustrație a unor fapte adevărate *****

A fost odată ca niciodată un regat îndepărtat, stăpânit de un rege înțelept și bun. Acest rege avea multe păsări în grădina sa care cântau foarte frumos și în fiecare săptămână îi plăcea să le asculte trilul.

Fiindcă iubea păsările așa de mult și modul cum cântau, regele a angajat niște slujitori aleși cu grijă ca să se îngrijească de ele. Aleșii au fost încântați de această oportunitate de a-și pune în folosul regelui aptitudinile lor în avicultură.

Numai că după o vreme devenise o rutină. Unii lucrau și dinainte ca dadacă la curtea regelui, iar de la un timp nu prea își mai făceau treaba bine. Unele păsări se îmbolnăveau sau se răneau, iar uneori chiar mureau. După un timp însă, o parte dintre slujbași s-au hotărât să facă ceva ca să îmbunătățească starea în care se aflau păsările, așa că s-au decis ca în fiecare săptămână să facă un control minuțios fiecărei păsări și să-i acorde atenția necesară. Când s-au dus să prezinte planul și celorlalți mare le-a fost mirarea să vadă răspunsurile lor. Unii s-au plâns că acest lucru ar însemna să neglijeze grija față de copiii de la creșă,  alții că nu e timp de așa ceva, iar alții s-au limitat la argumente subiective și puerile. Văzând cum stă treaba, șeful lor le-a propus să încerce timp de o lună să aibă grijă sporită în fiecare săptămână pe o perioadă de un ceas și jumătate. Răspunsul multora însă, a rămas neschimbat față de prima oară… [va urma]

2 thoughts on “Poveste de adormit oamenii mari [I]”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *