Scurte: Alfa

Am observat un lucru interesant la specia umană, un lucru prezent și la animale și nu, nu mă refer urinatu’ pe copaci! Ai observat că atunci când vine o fată nouă (care mai este și drăguță) la lucru sau în grupu’ tău de prieteni, toți băieții încep să se dea care mai de care în spectacol? OK, poate nu toți, da’ majoritatea. Toți vor să pară cel mai “de treabă” coleg/prieten chiar dacă n-au intenția de a ajunge cu ea în pat (sau mai știi). Interesant este că astfel se stabilește și un fel de ierarhie de coolness, fiecare încearcă să facă glume pe seama celuilalt încercând să fie colegu’/prietenu’ alfa și să-i împingă pe restu’ mai spre omega. Odată dobândită hegemonia, restu’ nu mai încearcă să pară mai interesanți și toată lumea își vede de treabă ca și până atunci.

Și la femei este o chestie asemănătoare. Te duci și tu cu fata pe undeva și dai de o colegă/prietenă cu care te înțelegi cât de cât bine. Dintr-o dată începe să se poarte de parcă sunteți BFF, glume, “dragă”, hi-hi-hi, ha-ha-ha. Mă rog, la femei nu știu care-i faza. O fi butonu’ de a, uite-o pe gagică-sa, ia să-i arăt ce colege mișto și cool are el la lucru. Habar n-am..

4 thoughts on “Scurte: Alfa”

  1. Specia umană face parte din regnul animal, clasa mamifere și, prin urmare, are trăsături comune cu “colegele” ei. E vorba despre exact la ce te-ai gândit când ai scris denumit articolul – mascul alfa. Spun mascul pentru că toată ciorba asta este mai ușor de observat la bărbați, care sunt programați de natură să gândească în scopul reproducerii (gândesc cu ouăle, cum s-ar zice pe la țară, le este mintea doar la sex, sunt niște porci etc., le cunoaștem pe toate și le dăm dreptate). La femei este cam aceeași chestie, mai greu de înțeles pentru că nu este atât de evident și, probabil foarte important, sunt femei și nu le vom descrifra complet niciodată. :)

  2. Îl completez pe andrei badea, și la noi e cam la fel, vrem în primul rând să îl atragem pe acel coleg, chit că vrem sau nu vrem nimic de la el, ne place nouă așa să captăm atenția, și în al doilea rând lupta pentru supremație între noi femeile :))
    Oricum, mie mi se par amuzante cocoșelile astea între bărbați, le-am trăit de nenumărate ori și sunt și evidente – asta-i cel mai simpatic – dar am experimentat și eu pe pielea mea penibilități în preajma tipilor nou veniți, am tendința să mă comport stupid, din nefericire.

  3. Da, am observat. Le-am si descris unora comportamentul “to the letter” (stii cum e, sociologia asta bat-o vina). Dar fiind ca niste caini in calduri fac si exact ca si K9. Pe o ureche le intra pe alta le iese. Doar “TARGET ACQUIRED” si exces de testosteron.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *