Scurte: clisee la lucru

Să vedem câteva clișee la locu’ de muncă:

1. În mall-uri atunci când te duci la supermarket (fie că-i Carrefour, Real, Billa etc.), deși sunt 7-8 case, doar 2-3 funcționează (dacă ești norocos). De ce? Economie la curent? Chiar nu-mi place să stau la coadă pentru o Cola și un Snickers.

2. Niciodată, dar niciodată (!). Bine… hai să zicem, cu 5 excepții. Oricum, de fiecare dată când mă duc să-mi iau cartelă la metrou, tanti sau nenea de-acolo vorbește la telefon. Indiferent de oră, anotimp, vârstă, rasă, sex, acolo este cabină telefonică.

3. Toate secretarele pe care le-am văzut că se joacă pe PC în timpu’ serviciului nu se joacă Minesweeper. Majoritatea se joacă Solitaire și rar Freecell.

4. La poștă ați observat că dacă te iei după indicatoare niciodată nu nimerești la casa care trebuie? Altfel nu ți-ar zice tanti de-acolo “nu aici, la casa următoare”. Păi cum, mă?

5. Tot la poștă. Nu știu cum sunt poștele în alte locuri, da’ la mine-n cartier și la poșta mare de la Moghioroș am dat numa’ de tanti care țipă una după alta. “Nuțiii, hai că tre’ să bagi alea acolo!”

Mai știți și voi altele?

9 thoughts on “Scurte: clisee la lucru”

 1. In legatura cu punctul 1… in timpul saptamanii si mai ales dimineata nu se folosesc toate casele, ca sa se poata folosi in weekend. Nu e economie la curent, e economie la oameni. Din doua motive: in primul rand pentru ca intotdeauna au fost prea putini casieri si cei care sunt, pleaca cam repede si pana le faci trainingul la altii dureaza, si in al doilea rand pentru ca majoritatea casierilor prind un singur weekend liber pe luna, poate nici atat si atunci trebuie sa se compenseze cu zile libere in timpul saptamanii. Mai ales ca sunt foarte multi studenti care lucreaza part-time si ei au niste programe speciale (de exemplu la noi era sa lucrezi joi si vineri dupa masa si tot weekendul). Si atunci in restul zilelor mai raman doar cativa sa lucreze.

  Ma rog, asta din experienta mea la departamentul case :))

  P.S. 7-8 case?! De obicei sunt vreo 40 din care functioneaza doar 20.

 2. portarii si femeiele de serviciu, dar mai putin, din institutiile publice care se viseaza Black ops si au impresia ca tot procesul de functionare al respectivei institutii se sprijina pe umerii lor

 3. @stefan: o, da! asta n-am observat-o, da’ daca stau sa ma gandesc ai dreptate!
  @adis: o fi dispecer pentru metrouri
  @anda: io vorbeam despre mallurile de la noi care au supermarketuri in ele. sunt maxim 10 case (acum depinde si de marimea mall-ului). oricum, oricate ar fi, functionale sunt ~30% sau mai putin. oricum, si in weekend si dimineata si seara, tot atatea case merg =/
  @alexandru: o da, stiu un caz d-asta :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *