Scurte: Treaba cu invatatu’

[Scurt post (auto)motivant]

De multe ori am zis că o să învăț un lucru atunci când mi se va preda în viitor și că pot să mai aștept. Însă de multe ori mi s-a-ntâmplat ca lucru’ ăla să fie predat prost sau deloc și, deci, să nu învăț nimic. Așa am pățit cu C++; am zis “moamă, o să fac un an întreg cursuri de programare în C++ și o să ajung guru“. Bulș. Ni s-a predat doar baza temeliei fundamentului, iar la Tehnici Avanasate de Programare (sună pompos, nu?) am făcut echivalentu’ clasei a 10-a. Așadar mi s-a predat mai puțin decât puținu’ pe care-l știam deja.

Așa că m-am pus și mi-am luat cărți de programare și am început să învăț singur cu ce se mănâncă. Evident, am învățat și unele lucruri în mod greșit, da’ pe care le-am corectat ulterior. Însă am înțeles că dacă nu mă apuc singur să sap și să văd care-i treaba, nimeni nu se va obosi să-mi spună ce tre’ să știu. Și asta nu mi s-a-ntâmplat numa’ la C++, ci și în multe alte situații.

Așa că voi ăștia care ziceți că aveți timp și așteptați să ajungeți la facultate sau mai știu io unde ca să vi se predea și să învățați ca lumea despre formarea munților Pădurea Neagră (zic și io), degeaba o faceți. Mai bine puneți mâna pe o carte bună de specialitate sau pe niște site-uri și trageți tare pentru că s-ar putea să vă treziți că informațiile primite în școală să nu vă ajungă atunci când veți avea nevoie de ele.

P.S. Mâine o să fiu offline pentru că cânt la concert.

4 thoughts on “Scurte: Treaba cu invatatu’”

  1. In domeniul asta exista atata documentatie online, ca e pacat sa arzi gazul cu niste cursuri facute de dragul de a fi facute. Mi-e greu sa cred ca poti invata ceva serios din cateva cursuri/seminarii, mai ales ca in domeniul asta trebuie sa si incerci enorm, sa poti prinde ‘spilul” cu adevarat. Nu m-am apucat de programare, ca mi-s suflet de poet, dar am invatat sa lucrez in Photoshop si sa fac layouturi de una singura. Si culmea ca am Literele la baza, deci n-am facut nici juma’ de ora de curs de specialitate.

  2. Poţi să înveţi cred că orice în mod gratuit, de acasă. Dacă te mai poţi sfătui şi cu cineva care practică serios ceea ce tu înveţi, câştigi o grămadă de informaţii bune.

    Trebuie doar să vrei :).

  3. Pingback: avemblog.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *