Secta din RATB

De când am început să lucrez ca tot omu’ am observat o sectă socio-religioasă care se manifestă din ce în ce mai des în RATB. Adepții ei au următoarele caracteristici:

 • Au o mentalitate de învingător. Chit că mai vine un autobuz sau două, ei trebuie să se urce primii în RATB și să ajungă primii la destinație – scopu’ scuză mijloacele, chiar și pe cele din transportul în comun.
 • Sunt uniți. Niciodată n-o să vezi doar un enoriaș, singur. Tot timpu’ umblă în haită – cam ca martorii lu’ Iehova sau mormonii, da’ cu mult mai periculoși.
 • Sunt imuabili. Nu s-ar mișca de pe locu’ lor nici să vină apocalipsa. Statornic și cu stoicism rabdă valu’ de oameni care încearcă să-i miște de pe poziții, care uneori îi roagă să coboare ca să facă loc. Ei nu cedează, nu se lasă ispitiți!
 • Hrana joacă un rol important în liturghia lor. Nu se joacă atunci când vine vorba de mâncare, ci își iau provizii substanțiale. Două sacoșe pline ochi cu pâine. D-abia încape ea fără sacoșe, darămite și cu ele – ca să nu mai zic de ceilalți care doresc a participa la viața RATB-istă.
 • Sunt așa de mulți încât în curând vor deveni cult religios și religie majoritară în România.
 • Sunt vânători înnăscuți. Au o privire extrem de ageră și o viteză excepțională atunci când este vorba de un scaun (nu, nu d-ăsta) liber. Într-o clipă urcă în RATB, iar în cealaltă stau jos.
 • Țin la tradiția lor. Și la mirosurile lor. Este o gravă insultă adresată tradiției străbune să deschizi geamu’ din RATB în prezența lor. Nu numai că distrugi ceața de duhoare din juru’ lor, da’ aduci și aer curat (toxic pentru ei)
 • Zeitatea lor principală este: Zeul Piață

Voi mai studia această sectă și voi mai reveni cu observații. Până, dacă ați avut ocazia să întâlniți un adept vă rog să-mi istorisiți minunatul eveniment.

12 thoughts on “Secta din RATB”

 1. ehe…cred ca nimeni nu ma intrece in experiente de genul asta..as putea scrie un roman despre astfel de specimene…si vreo 10 volume cu aurolaci…

  DAR, sa spunem prin “absurd”(toate sunt la fel de “babe” as zice) exista o intamplare care mi-a ramas in minte destul de multa vreme…se facea ca eram in tramvaiul 21 ,iar pe la a 5-a statie de mers , statie paralela cu supermarketul Kaufland , si printre sutele de babe care s-au urcat , una s-a urcat la prima usa , unde , intamplatoe eram si eu…mirosea de la posta din Baia Mare , si cred ca nu se schimbase de la al II-lea razboi mondial…in plus ,s-a postat chiar in fata mea cu vagoanele de cumparaturi dupa ea , si nici ca s-a mai dat d-acolo…mai mult ,ca sa va demonstrez ca Colaholicu’ are dreptate , in fiecare statie prin care treceam si lumea intra pe la usa din fata ,zicea pe un ton d-ala de ”baba” :”Da’ mai sunt si alte usi..” la care oamenii faceau o fata de parca ziceau : “las-o ba ca e nebuna”…in fine, m-am simtit ca si cand as fi iesit dintr-un canal cand am iesit din tramvai , dar m-a marcat tupeul cu care ii aborda baba pe RATB-isti..

 2. Domnule Colaholic, tin sa va anunt ca astazi s-au luat primele masuri pentru combaterea sectarismului in mijloacele de transport in comun. Astazi am oprit liniile de RATB, aparent pentru ca am vrea bani mai multi, dar de fapt, exact pentru a impiedica extinderea sectei. Va multumesc

 3. Sunt de o curatenie impecabila. Mereu proaspat imbaiati (“m-am spalat pe cap”), isi protejeaza integritatea sanatatii personale si a progeniturilor (“si eu si fiica-mea”) prin crearea unui mediu potrivit (sauna, geamuri inchise, la nu stiu cate grade…).

 4. “Sunt vânători înnăscuți. Au o privire extrem de ageră și o viteză excepțională atunci când este vorba de un scaun (nu, nu d-ăsta) liber. Într-o clipă urcă în RATB, iar în cealaltă stau jos.”

  Asta faceam si eu dupa cum bine stii :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *