Study study study II

*** Episodu’ 2 (sau 3 – dacă luăm în considerare Ai carte, ai parte)  din seria “Study, Study, Study” ***

Mă enerveză oamenii care nu vor să învețe, și aici nu mă refer la cei care sunt cu adevărat proști – adică pe care nu-i duce neuronu’. Mă refer la cei care au posibilități, capu’ îi duce, da’ ei tot vor mură-n gură informația, să vină din senin de la Dumnezeu, fără să caute, fără să se documenteze – pe scurt fără să pună mâna să învețe.

Mă uit la mulți oameni care sunt în anturaju’ meu sau prin al cunoștințelor mele și mi-e dat să văd dorință de cunoaștere, de a acumula cât mai multe informații, de a învăța, tocmai la oamenii mai dezavantajați – aș zice eu. Uite un exemplu: omu’ ăsta este destul de bătrân, da’ și-a luat PC. Și este singur și probabil că învață singur. Din câte am auzit s-a băgat și pe niște cărți de C/C++ ca să învețe un pic de programare.

Dar am văzut și oameni cu 2 facultăți (unii având la activ Politehnica pe unde acum vreo 20-30 ani se făcea ca lumea carte), absolvite cu multă muncă, oameni pe care-i duce capu’, da’ cărora le e o lene să învețe să dea un amărât de click pe PC de parcă ar fi fizică atomică. Mă enervează oamenii ăștia care fac risipă de creier bun. Și partea stresantă este faptu’ că genu’ ăsta de oameni vine la oameni ca mine – care le mai am cât de cât cu PC-urile – și întreabă chestii de genu’: “cum intru în opțiunile de mail de la Yahoo?“, “cum printez un document?“. Bă! Think! Uită-te pe toată pagina și prin meniuri că sigur găsești! Vorba aia, caută și vei găsi.

Mi-aduc aminte de o fostă colegă de la lucru pe care pentru a păstra numele confidențial o voi numi “Gherghina”. Aia tot venea și mă întreba de exemplu cum să fac ca atunci când trag de asta să se mărească cercul? și io îi răspundeam, nedorind să-i dau soluția mură-n gură, păi tre’ să-i mărești diametru cu X. Credeți că se apuca să vadă o metodă prin care să modifice diametru’? Nuuuu. Se ducea la alt coleg care-i scria codu’. Mă rog, ăsta e un exemplu greșit deoarece fătuca era tare… proastă. Da’ ați prins ideea.

Morala postării? (Încercați să) gândiți!

Later edit: am recitit postarea. Duamne, de câte ori am repetat cuvântu’ “oameni” în aceeași propoziție. Chiar stresant. Mă duc să borăsc!

7 thoughts on “Study study study II”

 1. Aveam si eu o fosta colega care tot timpul ma lua pe privat si-mi punea intrebari stupide, de genul “unde pot sa gasesc x lucru” … pentru care era de-ajuns sa dai un search SIMPLU pe google.

  I-am explicat o data, a doua oara a venit cu aceeasi intrebare. A treia oara am pus-o pe always offline.

 2. specimene d-astea gasesti cate vrei prin clasele a 8-a din ziua de azi…de exemplu..unii ma imi cer caietu’ ca sa-si copieze tema pentru x materie , tema constand in a copia 1-2 paragrafe din manual .DUH!!

 3. Well…problema majora e cand vine unu…ii dai raspunsu mura-n gura si dupa 2 zile te mai intreaba odata cum se face.
  Gen…cum atasez poza la mail? Pai asa…browse, open, attach.
  48h later:
  Cum atasez poza la mail ca tu te pricepi…
  Deci…deci…deci…eu eram aci cand ti-am explicat…tu unde erai?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *