Torna, fratre!

***Acesta nu este un post despre bizantini și avari***

Legenda spune că într-o campanie a armatei bizantine împotriva avarilor (poporul, nu neamu’ lu’ Hagi Tudose) un soldat a observat că un bagaj de pe catâr a cazut și i-a spus altui soldat “torna, torna, fratre!” să se întoarcă după bagaj. Mesaju’ a fost, însă, transmis din gură în gură (nu într-un mod gay) și a fost interpretat ca o alarmă. Avarii, și ei s-au panicat și întamplarea s-a sfârșit cu ambele armate fugind în direcții opuse.

Dar acest post n-are legătură nici cu bizantini, nici cu avari, nici cu armate. Este un post despre familie. Chiar vorba asta “torna, fratre!” o foloseam eu când îi spuneam lu’ frati-miu să toarne apă/suc în pahar (sau în unele cazuri în farfuria cu cartofi prăjiți…).

M-am obișnuit să stau singur – mă rog, cu ai mei – și să m-arunc în pat să dorm sau să PC-esc când ajung acasă. Sincer, nu am simțit așa mult nevoia de companie sau nu am realizat lipsa unui frate în adolescența mea. El a fost plecat la Oradea la facultă și dup’-aia s-a-nsurat… practic, nu prea ne-am văzut și chiar când era pe-acasă în vacanțe nu prea puneam accentu’ pe asta.

Dar e așa mișto să ai frate/soră. Sincer, nu știu cum rezistă cei care sunt singuri la părinți… e mișto să fie cineva în casă cu care să râzi, cu care să mai vezi un film sau să mai faci un joc. Sau cu care să faci mișto de ai tăi :). Lucruri, ar părea, mărunte… da’ de care mie mi-era dor. Acum s-a ivit ocazia datorită faptului că nevastă-sa a plecat la bunici cu nepoții-mii; și frati-miu s-a mutat la noi acasă :), pentru perioada asta.

Cine n-are frate/soră să înfieze unu/una sau să-și convingă părinții (asta dacă mai sunt apți :) )… sau să-și caute coleg de cameră… cre’ că sentimentul ar fi cam același…

3 thoughts on “Torna, fratre!”

  1. Haha, schimbul de flatulații pornește de la premisa că amândoi indivizii contribuie. Din păcate, frati-miu pare să aibă embargou la el acolo :)

  2. să vezi cum e cu câte 4-5 ;))
    am zis de multe ori că dacă ar fi să-mi aleg familia, aş alege una cu aceeaşi “conformaţie”.dar nu pot şi atunci (phew!) ce bine că şi mie îmi place familia mea :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *