Umor

*** Ce-nseamnă umoru’ acum, secolul al XXI-lea? ***

Recent am văzut niște extrase din filme vechi – anii ’50 – și când era o replică amuzantă lumea zicea ceva de genu’ “it’s the other way around, you knucklehead” sau “you dingbat!“. Cam astea erau apelativele în filme… Acum? “Haha, that was $#!tloads of fun, you funky ass mother%@#$&“. Observ o schimbare.

La fel, comedianții de astăzi – Pablo Francisco, George Carlin (mă rog, ăsta e mort), Carlos Mencia etc. – majoritatea au un limbaj destul de colorat. Și am observat că dacă scoți obscenitățile, nu se mai râde la fel. Care-i faza? De ce când nenea din față bagă o înjurătură siropoasă într-un context amuzant, lumea e pe jos, iar dacă altu’ folosește varianta cenzurată a aceluiași context, lumea reacționează diferit? Hm.. oare doar mie mi se pare așa?

Acu’ ceva timp am văzut un stand-up cu Brad Stine. Omu’ se declară creștin, vorbește curat și are spectacole AG (audiență generală). Și este amuzant și râd de mă dor fălcile (la fel ca și în cazul celorlalți pomeniți mai sus).

Zic de ăștia din afară pentru că n-are sens să pomenesc Vacanța Mare care în afară de sex nu prea știu al’ceva.

12 thoughts on “Umor”

  1. Ei, dar nu ii stii tu pe baietii de faceau stand-up in Cafe Deko? Si care acum din ce am inteles si-au deschis propriul lor “joint” ? Aia erau cei mai simpatici. Fara genitale nu faceau absolut nici o treaba.

  2. Exista umor pentru fiecare public. Asa cum este muzica si muzica. Glume porcoase au existat mereu in spelunci. Doar ca publicul ala nu era promovat in media mainstream. Democratia si cresterea economica sunt de vina :D.

  3. @eldorel: nu prea mi se pare amzuant omu’ pentru ca se vede clar ca mintea este pe alta planeta, lucru care este cam… trist.
    @alecs: din pacate asa este; legat de VM a anilor ’90 sa zicem ca erau mai rasariti
    @teo: are 3 dvd-uri pana acu, unu mai bun ca altu :D
    @Dr.A: Pacat ca de multe ori se promoveaza valorile gresite…

  4. si Vacanta mare a fost buna, demult… cand erau tineri… la facultate… cand era Dan Sava (RIP)… pe-atunci, nu era doar sexul… era si sadismul, hazul de necaz si unele chestii la care ti-e imposibil sa nu razi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *