Cât de economice sunt caloriferele electrice?

Cât de economice sunt caloriferele electrice

Fiecare iarnă te găsește cu problema metodelor de încălzire. Unele au devenit destul de costisitoare având în vedere evenimentele din ultimii ani de zile, în timp ce altele au avansat din punct de vedere tehnologic, oferindu-ți o multitudine de avantaje.

Indiferent de locul unde locuiești, la casă, în centrul orașului sau într-un apartament de mici dimensiuni, caloriferele electrice sunt o soluție pe care să o iei în considerare, măcar ca a doua opțiune în cazul în care centrala termică se defectează.

Care este caloriferul electric potrivit pentru nevoile tale?

După cum îi spune și numele, acest sistem de încălzire funcționează cu ajutorul energiei electrice pentru a produce căldura necesară camerei sau spațiului unde a fost amplasat. Se poate folosi atât pentru încăperile spațioase, cât și pentru cele de mici dimensiuni.

Există mai multe tipuri din care poți alege:

  • calorifere electrice pe bază de ulei – sunt cele mai populare variante; mențin căldura pe o perioadă îndelungată de timp; dispun de un termostat ajustabil, cu protecție împotriva supraîncălzirii;
  • raze infraroșii – funcționează cu ajutorul radiaților infraroșii, dând căldura obiectelor din jur; există lămpi care funcționează pe același principiu;
  • cu convecție – se folosesc de o carcasă metalică, ce este echipată cu ajutorul unor rezistențe, care mișcă aerul natural cu ajutorul ventilației.

Indiferent de tipul caloriferului electric, ține cont de capacitatea de încălzire. Puterea sa se poate afla printr-un calcul al volumului camerei pe care urmează să o încălzești. Rezultatul obținut îl vei multiplica cu 50 și vei afla valoarea reală a coeficientului caloric, multiplicându-l cu numărul 1.163 pentru a-l transforma în wati.

Care sunt avantajele caloriferelor electrice?

Spre deosebire de alte metode de încălzire, acestea sunt potrivite pentru orice moment al anului. Sunt potrivite atât pentru locuințele care nu dispun de o altă metodă de încălzire, cât și pe post de aparate încălzitoare în cazul unor defecțiuni ce pot afecta confortul casei.

Printre avantajele caloriferelor electrice se numără:

  • mobilitatea ridicată – unele modele se montează cu ușurință direct pe perete, însă există calorifere electrice pe roți care pot fi mutate peste tot unde ai nevoie, inclusiv transportate cu ușurință;
  • utilizarea ușoară – sunt simplu de utilizat, având la îndemână câteva butoane și un cablu pe care-l vei băga în priză pentru a funcționa;
  • siguranță – sunt printre cele mai sigure calorifere, deoarece fiind dotate cu un sistem de oprire automată dacă se răstoarnă;
  • silențioase – nu produc zgomot.

Spre deosebire de alte aparte din casă, caloriferele electrice nu sunt clasificate în funcție de clasele energetice. Pentru un calorifer de 2.000 de W, consumul pe oră este de 2 kW. În 10 ore nu va consuma 20 de kW, deoarece aparatul este conceput cu un termostat care va opri temperatura atunci când ajunge la cea pe care o dorești.

Așadar, caloriferele electrice sunt o soluție potrivită prin care îți poți păstra confortul casei și siguranța familiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *