Mastopexie: Ce este, cum se face și ce rezultate are această intervenție chirurgicală de ridicare a sânilor

Mastopexie

Pentru multe femei, sânii reprezintă nu doar o parte esențială a feminității lor, ci și o sursă de încredere în sine. Cu trecerea timpului, sânii pot pierde din fermitate și formă din cauza unor factori precum îmbătrânirea, schimbările hormonale, sarcina sau fluctuațiile în greutate.

Auzim tot mai des despre intervenții chirurgicale care promit să „redescopere” frumusețea și fermitatea sânilor. Dintre acestea, mastopexia se evidențiază ca o soluție eficientă. În continuare îți vom oferi informații detaliate despre această procedură, astfel încât să poți lua o decizie în cunoștință de cauză.

Ce este mastopexia?

Mastopexia, cunoscută și sub denumirea de intervenție chirurgicală de ridicare a sânilor, este o procedură destinată să corecteze lăsarea și pierderea de volum a sânilor. Scopul principal al acestei intervenții este acela de a reda sânilor o formă mai tânără și estetică.

Dacă simți că sânii tăi au început să se lase sau dacă îți dorești o schimbare în această direcție, mastopexia ar putea fi soluția ideală pentru tine. Este important să știi că această procedură nu mărește dimensiunea sânilor, ci doar îmbunătățește conturul și poziția lor. Pentru mărirea sânilor se recurge la augmentarea mamara, care poate fi combinată cu mastopexia dacă se dorește atât ridicarea, cât și mărirea lor.

Cum se realizează intervenția chirurgicală de mastopexie?

În funcție de nevoile individuale ale fiecărei persoane, procedura se poate adapta. Cu toate acestea, există câțiva pași generali pe care chirurgul îi va urma:

  1. Consultarea inițială: Acesta este momentul în care discuți cu chirurgul tău despre așteptările pe care le ai, iar el îți va oferi o evaluare detaliată a sânilor tăi și te va ghida privind cea mai bună metodă pentru tine.
  2. Anestezia: Intervenția de mastopexie se face sub anestezie generală, astfel încât să nu simți nicio durere în timpul procedurii.
  3. Inciziile: Chirurgul va face incizii în funcție de structura sânilor și de gradul de lăsare. Acestea pot fi în jurul areolei, vertical de la areola către baza sânului sau în formă de T inversată.
  4. Ridicarea și remodelarea: După efectuarea inciziilor, chirurgul va ridica și va remodela țesutul mamar pentru a obține forma dorită.
  5. Închiderea inciziilor: Odată ce țesutul mamar a fost remodelat, chirurgul va închide inciziile cu suturi, adesive sau benzi de piele.

Ce rezultate poți aștepta după mastopexie?

Imediat după intervenție, este posibil să observi vânătăi, tumefieri și să simți un discomfort moderat, dar acestea sunt temporare și se vor diminua în câteva zile sau săptămâni. Va fi important să porți un sutien chirurgical sau un bandaj pentru a susține sânii în timp ce se vindecă.

În ceea ce privește rezultatele pe termen lung, acestea pot varia în funcție de organismul fiecărei persoane, dar în general, sânii vor avea un aspect mai ridicat, ferm și tânăr. Chiar dacă mastopexia oferă rezultate durabile, nu oprește procesul natural de îmbătrânire, așa că este posibil ca sânii să se lase din nou în viitor, în funcție de stilul de viață, schimbările de greutate sau alte factori.

Dacă te gândești la mastopexie, este esențial să te consulți cu un chirurg plastician experimentat, care îți poate oferi informații detaliate și îți poate răspunde la toate întrebările. Încrederea în corpul tău este o componentă esențială a bunăstării și fericirii tale, iar mastopexia poate fi un pas în această direcție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *